ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Ζούκερμπεργκ: $5,1 δισ. το 2019 για την ασφάλεια του Facebook (βίντεο)

Eίναι περήφανος για την πρόοδο της εταιρεία του στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης και σοβαρών παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής.

Newsroom Κ, Αθήνα

Πάνω από ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Cambridge Analytica, το οποίο έφερε το Facebook στο επίκεντρο της διεθνούς αντιπαράθεσης, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μάρκ Ζούκερμπεργκ μίλησε στον πρώην διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και δημοσιογράφο του ABC News, Τζωρτζ Στεφανόπουλος. Ο Ζούκερμπεργκ υπογράμμισε ότι είναι περήφανος για την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία του στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης αλλά και σοβαρών παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής.

Υπερασπίστηκε δε τις ενέργειες της εταιρείας του στο πλαίσιο τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επιθέσεων σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, που μεταδόθηκαν ζωντανά στο Facebook. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να δουλέψει περισσότερο από ποτέ ώστε να ενισχύσει τα καλά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι και να αφαιρέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αρνητικό περιεχόμενο.

Παρά τη παγκόσμια κατακραυγή για τη μετάδοση ζωντανής εικόνας των επιθέσεων στη Νέα Ζηλανδία στο Facebook, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να αντιστέκεται στην εφαρμογή καθυστερήσεων σε αναρτήσεις που γίνονται στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Υπερασπίστηκε τις ενέργειες της εταιρείας του στο πλαίσιο τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επιθέσεων σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook πρόσθεσε ότι η εταιρεία του πρόκειται να ξοδέψει στον τομέα της ασφάλειας για το 2019 ποσό μεγαλύτερο από 5,1 δισ. δολάρια, δηλαδή μεγαλύτερο από τα συνολικά έσοδα της εταιρείας το 2012.

Οπως συμβαίνει σε όλες τις πλατφόρμες τεχνολογίας που στοχεύουν στην καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων και προσβλητικού περιεχομένου, ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας του Facebook, το οποίο θα καθορίζει ποιο περιεχόμενο είναι αποδεκτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συμβούλιο θα έχει «δικαστική δομή» και θα απαρτίζεται από 40 ειδικούς σε θέματα «ελευθερίας της γνώμης και ασφάλειας». «Εάν εντάσσεσαι σε μια κοινότητα και εμείς "κατεβάσουμε" κάτι που νομίζεις ότι σου στερεί την ελευθερίας να εκφραστείς, τότε θα είσαι σε θέση να απευθυνθείς στο συμβούλιο εποπτείας, το οποίο θα έχει τη δεσμευτική δικαιοδοσία να λάβει μια απόφαση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζούκερμπεργκ.

Δεν παρέλειψε να δηλώσει αισιόδοξος για τις αμερικανικές εκλογές του 2020, τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη μάθει πολλά από το 2016», ενώ σημείωσε ότι πιστεύει πως το όραμα του για την ασφάλεια και τους κανονισμούς θα επεκταθεί.

Η αποκλειστική συνέντευξη του Μάρκ Ζούκερμπεργκ στον Τζωρτζ Στεφανόπουλος θα προβληθεί σήμερα στην εκπομπή "Good Morning America".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Social: Τελευταία Ενημέρωση

O διευθύνων σύμβουλος τoυ Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, εξήρε τις αρετές της ελεύθερης έκφρασης τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να έχουν φωνή στα μέσα

Το Facebook έτοιμο για μάχη το 2020

Οι διαδικτυακές ξένες παρεμβάσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και οι κινήσεις αποτροπής τους
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  SOCIAL
X