ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι υπάλληλοι της Google δεν εργάζονται σχεδόν ποτέ οκτάωρο

«Όπως συμβαίνει σε κάθε εταιρεία, υπάρχουν φορές που οι υπάλληλοί μας εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα»

Kathimerini.gr

Όταν ένα υπάλληλος ρώτησε τους ανώτερους του στην Google αν θα μπορούσε να οργανώσει το πρόγραμμα εργασίας του ώστε να εργάζεται λιγότερες ώρες σε περισσότερες ημέρες, ένας συνάδελφος του ανθρώπινου δυναμικού απάντησε λέγοντας ότι ο μέσος υπάλληλος της Google εργάζεται περισσότερο από το «κλασσικό» οκτάωρο.

«Οι περισσότεροι εργάζονται ήδη περισσότερο από 8 ώρες τις ημέρες που εργάζονται», έγραψε ο εκπρόσωπος ανθρώπινου δυναμικού της ομάδας «People Operations» της Google απαντώντας στον εργαζόμενο, σε ένα μήνυμα που επικαλείται το CNBC. “

Το σημείωμα ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία επιτρέπει στους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση για προγράμματα που είναι 60% ή 80% της πλήρους απασχόλησης.

Σε δήλωσή του στο CNBC, η εκπρόσωπος της Google Κόρτνει Μεντσίνι δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητούν πιο ευέλικτα ωράρια και ότι τα αιτήματα εξετάζονται με βάση τους ρόλους και τις ομάδες τους.

«Όπως συμβαίνει σε κάθε εταιρεία, υπάρχουν φορές που οι υπάλληλοί μας εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα για να τηρήσουν τις προθεσμίες, να καλύψουν τους συναδέλφους τους ή να παραδώσουν προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες μας», δήλωσε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Τζεφ Νέλσον, τον άνθρωπο που ανέπτυξε τον Google Chrome «ένα πολύ μεγάλος μέρος των όσων θετικών ακούγονται για την Google έξω από την Google δεν είναι παρά ανακρίβειες. Πολλά πλεονεκτήματα αναφέρονται από τους ίδιους τους υπαλλήλους σκοπίμως για να αυξήσουν την καλή φήμη της εταιρείας. Όταν κάποιος έρχεται με μια πολύ καλή ιστορία να διηγηθεί για το πόσο φανταστικά είναι να δουλεύεις στον όμιλο, δεν πρόκειται παρά για υπερβολές ή φαντασιώσεις».

Mειώθηκαν οι παροχές στους υπαλλήλους

Η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι καταργούσε 12.000 θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της, ώστε να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των πωλήσεών της, αφότου εκτινάχθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων της. Πάντως, οι περικοπές λαμβάνουν διάφορες μορφές. Σε ξεχωριστά έγγραφα, που περιήλθαν εις γνώσιν του CNBC, η Google είπε ότι μειώνει τα μαθήματα γυμναστικής, τα συρραπτικά, τα σελοτέιπ και τη συχνότητα αντικατάστασης φορητών υπολογιστών για τους υπαλλήλους. Η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει το υπόλοιπο της άδειας μητρότητας και της αναρρωτικής αδείας των απολυμένων εργαζομένων, όπως ανέφερε το CNBC. Σε ένα άλλο μέιλ της η γενική οικονομική διευθύντρια υπογράμμισε ότι οι απολύσεις ήταν «οι πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να λάβουμε ως εταιρεία». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι, «αυτό το έργο είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας λόγω της πρόσφατης ανάπτυξής μας, του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και των απίστευτων επενδυτικών ευκαιριών μας για την προώθηση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα εκείνης που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη».

Με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL