ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς οι Superfans του Twitter που προσπαθούν να ξεφορτωθούν το X

Πάνω από το 70% όλων των αξιολογήσεων του iOS των ΗΠΑ για το X ήταν κριτικές με ένα αστέρι από την αλλαγή της επωνυμίας τον Ιούλιο

Kathimerini.gr

Eνα μήνα μετά την αλλαγή του Twitter σε X από τον Ελον Μασκ, ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να αντιστέκονται στην αλλαγή με κάθε τρόπο.

Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία λογισμικού, επαναφέρουν στις συσκευές τους το παλιό σήμα στη θέση του νέου εικονιδίου. Παράλληλα μετατρέπουν τις «αναρτήσεις» σε «tweets».

«Απλά βρίσκω το X τόσο βαρετό και είναι κάπως καταθλιπτικό. Μου δίνει μια αρνητική αίσθηση», δήλωσε μια 36χρονη από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Αλλαξε το εικονίδιο της εφαρμογής στο κινητό της τηλέφωνο χρησιμοποιώντας μια λειτουργία στις συντομεύσεις της Apple. Η ανάρτησή της στο X για το πως γίνεται η αλλαγή έχει συγκεντρώσει έκτοτε περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο προβολές.

Το γράμμα Χ αποτελεί κωδικό όρο, τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει ο Μασκ προκειμένου να περιγράψει το όραμά του για μια «συνολική εφαρμογή», ικανή να συνδυάζει δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλαγής μηνυμάτων και υπηρεσιών πληρωμών, αντίστοιχη της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής WeChat.

Η προτίμηση του Μασκ για το γράμμα Χ είναι γνωστή. Το 1999 ίδρυσε τη διαδικτυακή τράπεζα X.com, την οποία συγχώνευσε αργότερα με την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal. Το 2017 είχε ανακοινώσει την εξαγορά της διαδικτυακής ονομασίας X.com από την PayPal.

Ο μηχανικός λογισμικού Τζόναθαν Μπιουκάναν δημιούργησε το «Control Panel for Twitter», ένα πρόσθετο λογισμικό για προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αλλαγές. Ο ίδιος δήλωσε ότι περισσότεροι από 100.000 χρήστες χρησιμοποιούν το εργαλείο αυτό, γεγονός που οφείλεται στις αλλαγές του Ελον Μασκ.

Πάνω από το 70% όλων των αξιολογήσεων του iOS των ΗΠΑ για το X ήταν κριτικές με ένα αστέρι από την αλλαγή της επωνυμίας τον Ιούλιο. Σε δήλωσή της, η X δήλωσε λαμβάνει υπόψη τα σχόλια των χρηστών.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal, Νew York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL