ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Twitter φέρεται να επιβράδυνε την πρόσβαση σε σελίδες «εχθρικές» στον Ελον Μασκ

Οι εν λόγω ιστότοποι που αντιμετώπιζαν αυτή την «καθυστέρηση» αφορούσαν είτε «ανταγωνιστές» του Twitter

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Twitter, πλέον γνωστή και ως X, φαίνεται ότι επιβράδυνε τη δυνατότητα παραπομπής σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένων των New York Times, του Reuters, του Instagram και του Blue Sky, όπως ανέφερε την Τρίτη η Washington Post σε δημοσίευμά της.

Οι εν λόγω ιστότοποι που αντιμετώπιζαν αυτή την «καθυστέρηση» αφορούσαν είτε «ανταγωνιστές» του Twitter, είτε ειδησεογραφικές σελίδες που κατά το παρελθόν έχουν επικρίνει τον ιδιοκτήτη του, Ελον Μασκ.

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ της Washington Post διαπίστωσε ότι αν κάποιος «κλίκαρε» έναν σύνδεσμο στο Twitter που θα τον οδηγούσε σε άλλο ιστότοπο, ο σύνδεσμος πριν ανοίξει, εμφάνιζε για μερικά δευτερόλεπτα μια «κενή» οθόνη.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, η καθυστέρηση αφορούσε μόνο συνδέσμους τύπου t.co, μια υπηρεσία που επεξεργάζεται συνδέσμους που δημοσιεύονται στο Twitter. Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης το πρόβλημα των καθυστερήσεων είχε επιλυθεί.

Πάντως, ο Ελον Μασκ βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με ΜΜΕ τα οποία του έχουν κατά καιρούς ασκήσει κριτική. Τον Απρίλιο, το Twitter χαρακτήρισε το BBC και το NPR ως «κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης», μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Στις 12 Απριλίου, το NPR ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το Twitter.

Τον ίδιο μήνα το Twitter άρχισε να επισημαίνει τους συνδέσμους του Substack, μιας ανεξάρτητης πλατφόρμας δημοσίευσης περιεχομένου, ως μη ασφαλείς. Αυτή η κίνηση ήρθε αφότου η Substack ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα, το «Substack Notes», που είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις υπηρεσίες του Twitter.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έδωσε άμεση απάντηση στον Guardian, αναφορικά με το ζήτημα των καθυστερήσεων.

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL