ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Twitter: Γιατί, ξαφνικά, όλοι τουιτάρουν μονολεκτικά;

Πώς ξεκίνησε το νέο trend της πλατφόρμας και όλοι οι επίσημοι λογαριασμοί κάνουν tweets μίας λέξης;

Kathimerini.gr

Όσοι είστε χρήστες του Twitter θα παρατηρήσατε σήμερα (2/9) πως πολλοί επίσημοι λογαριασμοί οργανισμών και προσωπικοτήτων που ακολουθείτε άρχισαν να κάνουν tweets με μία μόνο λέξη, που σχετίζεται με το αντικείμενο της εκάστοτε σελίδας.

Κάπως έτσι, διαβάσαμε ένα «universe» από την NASA, ένα «deadpool» από την επίσημη σελίδα του ομώνυμου υπερήρωα της Marvel, ενώ, άλλοι, επιστράτευσαν και λίγο χιούμορ, όπως η Washington Post που τουίταρε ένα «news», ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την σειρά του, τουίταρε αυτό το οποίο πρεσβεύει: «democracy».

Και αυτή η «μανία» με τα μονολεκτικά tweets δεν σταματάει εκεί: Starbucks, Google Maps αλλά και ο παίχτης κρίκετ Σατσίν Τέντουλκαρ αποφάσισαν να ακολουθήσουν της επιταγές της σοσιαλμιντιακής μόδας.

Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτό το περίεργο -αλλά ενίοτε, διασκεδαστικό trend;

Ο πρώτος λογαριασμός που τουίταρε μονολεκτικά την 1η Σεπτεμβρίου ήταν η αμερικανική σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak, που λακωνικά έγραψε μόνο «trains». Το εν λόγω tweet μετράει 21.4 χιλιάδες retweets και πολλές εταιρείες και επίσημοι λογαριασμοί ακολούθησαν το παράδειγμά της.

Δεν γνωρίζουμε αν κρύβεται κάτι πίσω από αυτό το trend και πόσο θα διαρκέσει, πάντως, τα μονολεκτικά tweets πληθαίνουν, όσο το μυστήριο συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από το Sky News και το Republic World.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL