ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Twitter: Η πλατφόρμα έχασε πάνω από τη μισή αξία της αφότου την απέκτησε ο Μασκ

Ως δύσκολη περιγράφει την πορεία προς τους οικονομικούς στόχους του κοινωνικού δικτύου

Ο Ελον Μασκ φέρεται να έχει αποτιμήσει το Twitter σε μόλις 20 δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από έξι μήνες μετά την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε email προς τους υπαλλήλους που είδε η Wall Street Journal, ο κ. Μασκ τούς είπε ότι θα λάβουν έκτακτη ανταμοιβή με βάση μια αποτίμηση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας.

Είπε επίσης στους εργαζόμενους ότι το Twitter «μπορεί να θεωρηθεί ως μια αντίστροφη startup» λόγω της ταχείας αναμόρφωσης που έχει περάσει τους τελευταίους πέντε μήνες. Την ίδια περίοδο, η καθαρή περιουσία του κ. Μασκ μειώθηκε κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

«Βλέπω μια σαφή, αλλά δύσκολη, πορεία προς μια αποτίμηση άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε ο κ. Μασκ στο email.

Η κύρια πηγή εσόδων του Twitter προέρχεται παραδοσιακά μέσω της διαδικτυακής διαφήμισης, ωστόσο αρκετοί διαφημιστές υψηλού προφίλ αποσύρθηκαν μετά την αμφιλεγόμενη εξαγορά της πλατφόρμας από τον κ. Μασκ.

Ο κ. Μασκ προσπάθησε να συμπληρώσει αυτές τις απώλειες με την επανεκκίνηση της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας στο Twitter Spaces τον Δεκέμβριο, ο κ. Μασκ ισχυρίστηκε ότι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας τον ανάγκασε να λάβει δραστικά μέτρα για να μειώσει τα έξοδα

«Πέρασα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες μειώνοντας το κόστος σαν τρελός», είπε. «Τώρα νομίζω ότι το Twitter θα είναι, στην πραγματικότητα, εντάξει το επόμενο έτος… Χονδρικά, οι ταμειακές ροές μειώνονται».

Μέρος αυτών των μέτρων μείωσης του κόστους περιελάμβανε τη μείωση του εργατικού δυναμικού του Twitter από περίπου 7.500 σε κάτω από 2.000.

Πηγή: The Wall Street Journal, The Independent

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Social: Τελευταία Ενημέρωση