ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Twitter: Ο Έλον Μασκ ξεμπλοκάρει τοξικούς λογαριασμούς πλην ενός

Κρατά εκτός πλατφόρμας τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Ο Έλον Μασκ δεν θα επιτρέψει στον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς να επιστρέψει στο Twitter, μολονότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ήρε την απαγόρευση από τους λογαριασμούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, του ράπερ Ye (πρώην Κάνιε Ουέστ) και του influencer Άντριου Τέιτ ενεργοποιήθηκαν ξανά.

Ο κ. Μασκ, απαντώντας σε tweets που ρωτούσαν αν ο Τζόουνς θα μπορούσε να είναι ο επόμενος, έγραψε ότι το δικό του παιδί πέθανε και ότι «δεν δείχνει κανένα έλεος» σε όποιον «χρησιμοποιούσε τους θανάτους παιδιών για κέρδος, πολιτική ή φήμη».

Η Νεβάδα Αλεξάντερ Μασκ πέθανε σε ηλικία 10 ημερών το 2002. Ο Μασκ είπε ότι το μωρό του πέθανε στην αγκαλιά του και «ένιωσε τον τελευταίο του χτύπημα».

Ο οικοδεσπότης του Info Wars, Τζόουνς, αναγκάστηκε να πληρώσει 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφού ισχυρίστηκε ψευδώς και επανειλημμένα ότι η επίθεση στο σχολείο Sandy Hook, στην οποία σκοτώθηκαν 20 παιδιά και έξι ενήλικες, ήταν φάρσα.

Ο κ. Μασκ υποστηρίζει ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ συνδέονται στο Twitter.

Τον Αύγουστο του 2018 αποκλείστηκε από το Facebook, το Spotify, την Apple και το YouTube.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Rumble, ο Τζόουνς είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι στο Twitter.

Ο κ. Τραμπ δεν έχει κάνει ακόμη tweet, παρά το γεγονός ότι ο επανενεργοποιημένος λογαριασμός του έχει πλέον περισσότερους από 90 εκατομμύρια ακόλουθους. Τόνισε ότι σκοπεύει να παραμείνει στη δική του πλατφόρμα, Truth Social, αν και αυτό έχει ένα κλάσμα του κοινού του Twitter.

Ο κ. Τραμπ ήταν δυναμικός χρήστης Twitter έως ότου του έγινε η απαγόρευση μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Ye αποκλείστηκε για μια αντισημιτική ανάρτηση τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Άντριου Τέιτ αποκλείστηκε από πολλές πλατφόρμες επειδή μοιράστηκε μισογυνιστικό περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα ότι οι γυναίκες πρέπει να φέρουν την ευθύνη για σεξουαλική επίθεση. Τόσο ο Ye όσο και ο κύριος Τέιτ επέστρεψαν κανονικά στο Twitter.

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς έως ότου διοριστεί ένα συμβούλιο συντονισμού.

Ο μεγιστάνας ολοκλήρωσε την αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 28 Οκτωβρίου μετά από μήνες διαμάχης.

Έκτοτε έχει απολύσει το μισό από το εργατικό δυναμικό των 7.500 ατόμων της εταιρείας και εκατοντάδες ακόμα εκτιμάται ότι αποχώρησαν μετά από ένα email που έκανε γνωστό ότι θα απαιτούνταν πολλές ώρες και «σκληροπυρηνική» δουλειά από όσους παρέμειναν.

Ο κ. Μασκ υποστηρίζει ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ συνδέονται στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL