ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Ξεκίνησε έρευνα κατά του TikTok για κατασκοπεία

Η έρευνα φαίνεται να σχετίζεται με την παραδοχή της κινεζικής ByteDance ότι υπάλληλοί της είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών δημοσιογράφων

Kathimerini.gr

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει, σύμφωνα με τους New York Times, θέσει υπό διερεύνηση την υπόθεση της παρακολούθησης Αμερικανών πολιτών, μεταξύ αυτών και αρκετών δημοσιογράφων που καλύπτουν τον κλάδο της τεχνολογίας, από την κινεζική ByteDance στην οποία ανήκει η εφαρμογή TikTok.

Η σχετική έρευνα λέγεται πως ξεκίνησε στα τέλη του 2022 και φέρεται να σχετίζεται με την παραδοχή εκ μέρους της κινεζικής εταιρείας ότι υπάλληλοί της είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα Αμερικανών χρηστών του TikTok ανάμεσα στους οποίους ήταν δύο δημοσιογράφοι και κάποιοι από τους συνεργάτες τους.

Το τμήμα ποινικών ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το FBI και η εισαγγελία της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια ερευνούν την ByteDance η οποία εδρεύει στο Πεκίνο και έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Κίνας, σημειώνουν στο σχετικό άρθρο τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Οι υπάλληλοι της ByteDance που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, οι οποίοι αργότερα απολύθηκαν, λέγεται ότι προσπαθούσαν να βρουν τις πηγές από τις οποίες προήλθαν ύποπτες διαρροές εσωτερικών συνομιλιών και επαγγελματικών εγγράφων προς δημοσιογράφους. Οι εν λόγω υπάλληλοι απέκτησαν, μέσα από τους λογαριασμούς στο TikTok, πρόσβαση σε διευθύνσεις IP και άλλα δεδομένα των Αμερικανών ρεπόρτερ.

Δύο από αυτούς τους υπαλλήλους είχαν την έδρα τους στην Κίνα.
Το TikTok έχει διαμηνύσει ότι προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία του ώστε να μην είναι εφικτό να επαναληφθούν ανάλογες παραβιάσεις στο μέλλον.

Με πληροφορίες από the New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Social  |  ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL