ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον αέρα το αναβαθμισμένο ChatGPT από τη Microsoft - Η απάντηση της Google

Πρόκειται για μια προσπάθεια του τεχνολογικού κολοσσού να μειώσει το χάσμα της με την Google

ΠΗΓΗ: Reuters

Η Microsoft ξεκίνησε να προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από αναβαθμισμένες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, της μηχανής αναζήτησης του Bing, καθώς και υπηρεσιών cloud. Πρόκειται για μια προσπάθεια του τεχνολογικού κολοσσού να μειώσει το χάσμα της με την Google.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η διάθεση των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Bing στο ChatGPT, το chatbot του OpenAI, του οποίου -σε πρώτη φάση- οι απαντήσεις περιορίζονταν σε πληροφορίες έως το 2021.

Τώρα, το ChatGPT μπορεί να αντλήσει πληροφορίες από το Bing για τους επί πληρωμή συνδρομητές, ενώ σύντομα αυτό θα γίνεται δωρεάν για όλους τους χρήστες, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Επίσης η εταιρεία επεκτείνει τα λεγόμενα plug-ins για το Bing, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο της OpenAI που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συναλλάσσονται πιο εύκολα με τους καταναλωτές στη μηχανή αναζήτησής της.

Για παράδειγμα, ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει έναν περιηγητή στο Διαδίκτυο που αναζητεί ιδέες για δείπνο, με μια προτεινόμενη συνταγή και συστατικά τα οποία στη συνέχεια μπορούν να παραγγείλουν από το Instacart με ένα κλικ, δήλωσε ο Γιούσουφ Μεντί, επικεφαλής μάρκετινγκ καταναλωτών της Microsoft.

«Αυτή είναι μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Ιντερνετ», είπε σε συνέντευξή του. Ερωτηθείς εάν η Microsoft θα μπορούσε να πουλήσει διαφημίσεις που σχετίζονται με τα plug-ins, ο Μεντί είπε πως η εταιρεία δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι αλλάζει «το μοντέλο με τον οποίο εντοπίζονται οι πελάτες».

Τα updates στο Bing αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Microsoft να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των 286 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη διαφήμιση των ηλεκτρονικών αναζητήσεων.

Πως η Microsoft, έτσι και η Google παρουσίασε πρόσφατα αναβαθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης για τη μηχανή αναζήτησής της, αντλώντας πληροφορίες από προηγούμενα δεδομένα ώστε να απαντά σε ερωτήματα ανοιχτού τύπου, όπου δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις στον Ιστό.

Ποια μηχανή αναζήτησης θα προτιμήσουν τελικά οι καταναλωτές παραμένει ασαφές, καθώς η Google δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ευρέως τις αλλαγές της. Ωστόσο, ο ανταγωνιστής του ChatGPT, ένα chatbot -γνωστό ως Bard– είναι διαθέσιμο και περιλαμβάνει ήδη απαντήσεις που ενημερώνονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Ερωτηθείς εάν το ChatGPT θα αντικαταστήσει το Bing της Microsoft τώρα που περιλαμβάνει πρόσφατες πληροφορίες, ο Μεντί είπε ότι τα προγράμματα προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες, αλλά ότι η Microsoft θα ωφεληθεί με κάθε τρόπο, καθώς οι αναφορές στο ChatGPT αυξάνουν την επισκεψιμότητα του Bing.

Επίσης, οι νέες υπηρεσίες cloud περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημιουργούν plug-ins που συνδέονται με το Microsoft 365 Copilot, τον βοηθό AI για επιχειρήσεις.

Θα μπορούσαν -σε απλή γλώσσα- να ζητήσουν από το ΑΙ να κάνει κράτηση για ταξίδια ή να εξηγήσει νομικά ζητήματα με συμβόλαια προμηθευτών, είπε η Microsoft, σημειώνοντας ότι στοχεύει να επιτρέψει στις εταιρείες να διαμορφώσουν τους δικούς τους copilots.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Geek: Τελευταία Ενημέρωση