ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 22 Μαρτίου το νέο iPhone 5se της Apple

Ένα οικονομικά πιο προσιτό κινητό τηλέφωνο που φιλοδοξεί να μοιάσει στο iPhone 6

Το νέο smartphone της Apple, iPhone 5se, που βρίσκεται προ των πυλών, θα αποτελέσει ουσιαστικά τον μικρότερο και οικονομικά πιο προσιτό αδελφό του iPhone 6.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK 

Τον ερχόμενο μήνα θα καρπίσει στη «μηλιά» των περιζήτητων smartphones της Apple ένα νέο iPhone των 4 ιντσών, συσκευή που θα αποτελέσει το «υβρίδιο» με το οποίο η εταιρεία από την Καλιφόρνια θα προσπαθήσει να πάρει ξανά τον πάνω δρόμο όσον αφορά στις πωλήσεις.

Πρόκειται για ένα οικονομικά πιο προσιτό κινητό τηλέφωνο, που αποτελεί μία βελτιωμένη εκδοχή του iPhone 5s -την προτελευταία δηλαδή έκδοση της γνωστής σειράς της Apple- το οποίο, ωστόσο, φιλοδοξεί να μοιάσει στη ναυαρχίδα.

Και εξηγούμαστε: Η έξυπνη προς τα πίσω κίνηση που έχει κάνει η εταιρεία, προκειμένου να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά, ξεκίνησε με την «αφαίρεση» των «σωθικών» του δημοφιλούς iPhone 6 και ολοκληρώθηκε με την τοποθέτησή τους μέσα σε μία πιο μικρή συσκευή.

Με τεχνολογία iPhone 6

Το iPhone 5se θα είναι, ως εκ τούτου, εξοπλισμένο με την γνωστή πίσω κάμερα των 8 megapixel, την μπροστινή κάμερα των 1,2 megapixel, τον γρήγορο και αξιόπιστο επεξεργαστή A9 (και όχι τον A8 όπως έλεγαν οι προηγούμενες φήμες) καθώς και με μνήμη RAM 1 GB. Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, να αναφέρουμε πως οι δυνατότητες σύνδεσής του θα είναι ανώτερες από τις αντίστοιχες του iPhone 6, χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν στην ταχύτητα του Wi-Fi.

Σε ό,τι αφορά σε σχεδίαση και μέγεθος, το 5se δεν θα απέχει πολύ από το 5s, με τη διαφορά ότι αντί για ραβδώσεις στα άκρα, θα φέρει πιο κομψές και πιο κυρτές γυάλινες γωνίες, παραπέμποντας έτσι στο πιο εκσυγχρονισμένο 6 και 6s.

Ορισμένοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα μίνι iPhone 6, με πανομοιότυπα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, τον διακόπτη σίγασης και το πλαϊνό κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής. Εάν υπολογίσει κανείς πως δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της Apple που παρέμειναν πιστοί στις πιο μικρές οθόνες, τότε το downsizing ήταν -κατά κάποιον τρόπο- αναμενόμενο.

Πρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν πως το 5se, που θα φέρει επίσης Touch ID, Hey Siri, Live Photo support και Apple Pay (χωρίς όμως 3D Touch) θα είναι διαθέσιμο στη σειρά χρωματισμών του ολοκαίνουριου iPhone 6S, συμπεριλαμβανομένου του rose gold.

Παρόλο που δεν υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά σε αποθηκευτικό χώρο, πιστεύεται πως το νέο iPhone θα προσφέρει την επιλογή μεταξύ 16 και 64 GB μνήμης, ενώ από πλευράς μπαταρίας, η ισχύ του νέου smartphone θα είναι μεγαλύτερη από του 5s, αλλά μικρότερη από του iPhone 6, κοντά στα 1650 mAh.

Σε τιμή κοντά στα 450 ευρώ 

Σχεδόν σίγουρο είναι το γεγονός πως μετά την κυκλοφορία του 5se η Apple θα αποσύρει το 5s και ότι η τιμή του νέου κινητού θα είναι κοντά στα 450 ευρώ -άρα αρκετά πιο χαμηλή από την αντίστοιχη του iPhone 6s.

Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας, όμως, δεν είναι να πουλήσουν ένα φτηνότερο κινητό, αλλά να προσφέρουν ένα «δεύτερο» κινητό που να έχει εξίσου καλό hardware με τη ναυαρχίδα.

Το iPhone 5se αναμένεται να παρουσιαστεί στις 22 Μαρτίου, μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του iPad Air, παρόλο που τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί.  

Το σίγουρο είναι πως τα μεγάλα κεφάλια του Cupertino θα έχουν κάτι παραπάνω να μας πουν για το τι νέο έχει ανθίσει στη «μηλιά» τους με τον ερχομό της άνοιξης.

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση

X