ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Microsoft: Οι NYT φοβούνται την Α.Ι. «όπως το Χόλιγουντ φοβόταν τις βιντεοκασέτες»

Οι NYT είχαν κάνει αγωγή στη Microsoft και την OpenAI, καταγγέλοντας καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων, για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης

Kathimerini.gr

Δίνοντας συνέχεια στην αγωγή των New York Times κατά της Open A.I. για τη διαδικασία εκμάθησής του συστήματος μέσω άρθρων της αμερικανικής εφημερίδας χωρίς άδεια, η Microsoft κατηγορεί την εφημερίδα για «ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Οι NYT είχαν κάνει αγωγή στη Microsoft και την OpenAI, καταγγέλοντας καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων, για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης. Στην μήνυση που είχε κατατεθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, οι New York Times υποστήριζαν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας εκμεταλλεύτηκαν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια, για να εκπαιδεύσουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του chatbot ChatGPT της OpenAI και του Copilot της Microsoft, αντλώντας υλικό από άρθρα τους για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών. 

Σε μια νομική κίνηση για την απόρριψη τμήματος της επίμαχης αγωγής, η Microsoft υποστήριξε πως οι Times ακολουθούν μια γραμμή «καταστροφολογικής μελλοντολογίας» , σύμφωνα με την οποία το chatbot ChatGPT της OpenAI θα αποδεκατίσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην εισαγωγή της επιχειρηματολογίας της προς το δικαστήριο, η Microsoft συγκρίνει την αγωγή των New York Times με την αντίσταση που είχε επιδείξει το Χόλιγουντ στην τεχνολογία του βίντεο, που είχε αναπτυχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970 επιτρέποντας στους χρήστες να εγγράφουν τηλεοπτικά προγράμματα.

Η OpenAI είχε υποβάλει προηγουμένως αίτημα σε δικαστή να απορρίψει τμήματα της αγωγής των New York Times εναντίον της, υποστηρίζοντας πως η εφημερίδα «είχε πληρώσει κάποιον να χακάρει τα προϊόντα της OpenAI», όπως το ChatGPT, προκειμένου να δημιουργήσει 100 παραδείγματα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για την υπόθεσή της.

Η OpenAI ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Times έκαναν «δεκάδες χιλιάδες προσπάθειες» έως ότου να δημιουργήσουν τα «εξαιρετικά ασυνίθηστα αποτελέσματα» και ότι η εταιρεία το έκανε χρησιμοποιώντας «παραπλανητικές εντολές που παραβιάζουν κατάφωρα τους όρους χρήσης που έχει θέσει η OpenAI».

Οι δικηγόροι της Microsoft υποστηρίζουν τώρα ότι, «το περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων δεν υποκαθιστά την αγορά των έργων, αλλά διδάσκει στα μοντέλα αυτά τη γλώσσα».

Με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση