ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

TikTok: Η Αυστραλία απαγορεύει τη χρήση του σε κυβερνητικές συσκευές

Δυτικές κυβερνήσεις λένε πως το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δεδομένα της εταιρείας για να παρακολουθεί χρήστες ή να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα

Kathimerini.gr

Η Αυστραλία απαγορεύει την εγκατάσταση και τη χρήση της εφαρμογής και της πλατφόρμας TikTok της κινεζικής εταιρείας ByteDance στις κυβερνητικές συσκευές, έπειτα από σειρά ανάλογων αποφάσεων σε δυτικά κράτη για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης Μαρκ Ντρέιφους.

Η απόφαση βασίστηκε στις συμβουλές των αυστραλιανών υπηρεσιών πληροφοριών και θα τεθεί σε εφαρμογή «το συντομότερο δυνατό», διευκρίνισε ο κ. Ντρέιφους.

Σύμφωνα με τον κ. Ντρέιφους, θα προβλέπονται εξαιρέσεις μόνο κατά περίπτωση και με την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.

Με την απόφαση αυτή, όλα τα μέλη του δικτύου που είναι γνωστό με την ονομασία Five Eyes (Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Βρετανία, Νέα Ζηλανδία) έχουν πλέον απαγορεύει την εγκατάσταση της εφαρμογής σε συσκευές που ανήκουν στο κράτος. Η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν επίσης ανακοινώσει πανομοιότυπα μέτρα.

Τι φοβούνται οι δυτικές κυβερνήσεις; 

Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε διεθνές επίπεδο, το TikTok καταλαμβάνει την έκτη θέση μεταξύ των πλέον χρησιμοποιούμενων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, κατά την πιο πρόσφατη έκθεση We Are Social για την εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Δυτικές κυβερνήσεις λένε πως το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δεδομένα της εταιρείας για να παρακολουθεί χρήστες ή να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

Πιο πολλά, αλλά και πιο ηχηρά είναι, σύμφωνα με τους New York Times, τα ονόματα της διεθνούς λογοτεχνίας που αισθάνονται ...
Kathimerini.gr
 |  GEEK