ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Twitter: Εξάρθρωσε τουρκικό δίκτυο 7.340 λογαριασμών που χρησιμοποιούσε το ΑΚΡ

Στο αρχείο με τους λογαριασμούς περιλαμβάνονται τρεις διαφορετικές λειτουργίες που αποδίδονται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στη Ρωσία και στην Τουρκία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Twitter αποκάλυψε την Πέμπτη 32.242 λογαριασμούς που έχουν αρχειοθετηθεί ότι συνδέονται με κρατικές επιχειρήσεις πληροφοριών (παραπληροφόρησης). Στο αρχείο με τους λογαριασμούς που αποκαλύπτει το Twitter περιλαμβάνονται τρεις διαφορετικές λειτουργίες που αποδίδονται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στη Ρωσία και στην Τουρκία. Όπως αναφέρει, κάθε λογαριασμός και περιεχόμενο που σχετίζονται με αυτές τις λειτουργίες έχει αφαιρεθεί οριστικά από την υπηρεσία του Twitter. Επιπλέον, έχουν κοινοποιηθεί τα σχετικά δεδομένα αυτής της αποκάλυψης σε δύο εταίρους σε παρόμοιες έρευνες: το Australian Strategic Policy Institute (ASPI) και το Stanford Internet Observatory (SIO).

Ειδικά για την Τουρκία, από τους ερευνητές του Twitter αποκαλύφθηκε ένα αρχείο με 7.340 λογαριασμούς, το οποίο εντοπίστηκε στις αρχές του 2020. Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτό το δίκτυο λογαριασμών χρησιμοποιούσε συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε εγχώριο κοινό εντός της Τουρκίας. Με βάση την ανάλυσή των ερευνητών, σχετικά με τους τεχνικούς δείκτες του δικτύου και τη συμπεριφορά των λογαριασμών, η συλλογή πλαστών και παραβιασμένων λογαριασμών χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση πολιτικών αφηγήσεων ευνοϊκών για το κυβερνών κόμμα ΑKP και έδωσε ισχυρή υποστήριξη στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Τα τεχνικά σήματα δείχνουν ότι το δίκτυο συνδέεται με την πτέρυγα νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ένα κεντρικό δίκτυο που διατηρούσε σημαντικό αριθμό παραβιασμένων λογαριασμών. Ως αποτέλεσμα, το δίκτυο που αποκαλύφθηκε από το Twitter περιλαμβάνει πολλούς παραβιασμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με οργανισμούς που στέκονται επικριτικά στον Πρόεδρο Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση. Αυτοί οι παραβιασμένοι λογαριασμοί υπήρξαν επανειλημμένοι στόχοι χάκερ και προσπάθειες να αλωθούν από τους κρατικούς φορείς που προσδιορίστηκαν πιο πάνω. Το ευρύτερο δίκτυο χρησιμοποιήθηκε επίσης για εμπορικές δραστηριότητες, όπως spam που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Σε σχέση με την Κίνα, οι αποκαλύψεις αφορούν 23.750 λογαριασμούς και τη Ρωσία 1.152.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Geek: Τελευταία Ενημέρωση