ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα 5 course γεύμα που τιμά το κυπριακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Η πρώτη από αυτές τις δράσεις αφορά σε ένα γεύμα αποτελούμενο από πέντε πιάτα κυπριακής κουζίνας, εμπνευσμένα από και φτιαγμένα με κυπριακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πέντε πιάτα κυπριακής κουζίνας από τον σεφ Κυριάκο Φώκου, εμπνευσμένα από και φτιαγμένα με ορισμένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα που παράγονται στο νησί.

Ο somellier ελαιολάδου και συνεργάτης των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος», Δρ. Τάσος Κυριακίδης (καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Yale), μέσα από διάφορες δράσεις στοχεύει να βοηθήσει έτσι να αναδειχθούν τα ποιοτικά κυπριακά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, και συνεπώς οι παραγωγοί οι οποίοι μέσω της δουλειάς τους ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας στο νησί.

Η πρώτη από αυτές τις δράσεις αφορά σε ένα γεύμα αποτελούμενο από πέντε πιάτα κυπριακής κουζίνας, εμπνευσμένα από και φτιαγμένα με κυπριακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον σεφ Κυριάκο Φώκου, στο κυπριακό εστιατόριο «Το Πατρικό», την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως μαζί με κάθε φαγητό θα έρχεται στο τραπέζι και το αντίστοιχο ελαιόλαδο που έχει χρησιμοποιηθεί στο εκάστοτε πιάτο, έτσι ώστε να γίνεται μια γευσιγνωσία. Σε σχέση με τους έξι παραγωγούς των οποίων τα ελαιόλαδα θα αναδειχθούν, αυτοί είναι οι Aparthenasa, Atsas, Colive, Kompos Xenios, Olio Zo και Το περβόλι του Θεόδωρου.

Όπως μαθαίνουμε μάλιστα από το Πατρικό, στο πλαίσιο του δείπνου, για όσους το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα για wine pairing.

Επιπλέον, πριν από το γεύμα, μέσω μιας σύντομης διάλεξης, ο Δρ. Κυριακίδης θα παρουσιάσει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην υγεία του ανθρώπου αλλά και γενικότερα στον πλανήτη.

Η τιμή για συμμετοχή στο δείπνο είναι στα €50 και η κράτηση είναι απαραίτητη, αφού ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Info
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Το Πατρικό, 14.00
Αρχ. Μακαρίου Γ΄4, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας
Κρατήσεις 24424831

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Έξοδος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση