ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιστορική πιτσαρία στη Λευκωσία κλείνει μετά από 54 χρόνια

Από την 1η του Μάρτη το δημοφιλές λευκωσιάτικο εστιατόριο μπαίνει σε μια νέα εποχή

Wiz Guide

Από την 1η του Μάρτη το δημοφιλές λευκωσιάτικο εστιατόριο κλείνει και μπαίνει σε μια νέα εποχή.

54 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και σίγουρα αποκλείεται να υπάρχει Λευκωσιάτης που δεν γνωρίζει την πιτσαρία, η οποία βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, στη γέφυρα του Πεδιαίου, μιας και το εν λόγω εστιατόριο έχει ταΐσει τέσσερις διαφορετικές γενιές. Το εστιατόριο πρωτολειτούργησε στο κέντρο της πόλης, στη γωνιά του κτηρίου Chantecler, από τον Αμερικάνο θείο του σημερινού ιδιοκτήτη, Μιχάλη Αβρααμίδη.

«Ονομαζόταν Andy’s Corner, αλλά με το που μετακομίσαμε στο σημερινό σημείο το εστιατόριο μετονομάστηκε σε Andy’s Pizza. Ο πατέρας μου, Μάριος Αβρααμίδης, δούλεψε το εστιατόριο για τριάντα χρόνια, από το 1970 ως τις αρχές των 00s, ενώ τα τελευταία περίπου 25 χρόνια έχω αναλάβει εγώ. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε», αναφέρει στο WiZ ο Μιχάλης Αβρααμίδης.

Ποια ήταν η χρυσή εποχή για το Andy’s Pizza, ρωτάμε τον Μιχάλη. «Η πιο δυνατή περίοδος ήταν σίγουρα τα 80s. Μετά, στα 90s, ήρθαν τα μεγάλα franchises από το εξωτερικό. Αρχές της δεκαετίας του 2010 πήραμε και πάλι τα πάνω μας. Σήμερα, 54 χρόνια μετά, νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε σε ένα κομμάτι που θα μας επιτρέψει να δουλεύουμε πιο ‘κανονικές’ ώρες. Συγκεκριμένα, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε κατεψυγμένες πίτσες για υπεραγορές, ενώ θα δουλεύουμε και με παραγγελίες για catering και parties».

Αν έχεις δει το ψυγείο με τα καταψυγμένα σε μεγάλες υπεραγορές της Λευκωσίας σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τις πίτσες με την επωνυμία «Andy’s Pizza». Πιο δημοφιλείς από αυτές, όπως μαθαίνουμε, είναι η Special, αυτή με Χαμ και Τυρί, η Greek, αλλά και η Καναδέζικη για όσους τους αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις. Μιλώντας για την Καναδέζικη, αναφέρει στο WiZ πώς η εν λόγω συνταγή είναι μια από τις πιο παλιές, αφού προέκυψε στα 70s. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά, την εν λόγω πίτσα την παράγγελναν πολύ οι Καναδοί ειρηνευτές.

Λίγο πριν κλείσει ένας κύκλος 54 χρόνων (το εστιατόριο θα προσφέρει υπηρεσία delivery και take away μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου), ρωτάμε τον Μιχάλη ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για να καταφέρεις να αντέξεις στον χρόνο. «Πέραν από την ποιότητα, αυτό που χρειάζεται είναι η αγάπη. Έστω κι αν είσαι από τις 5 το πρωί για να κάνεις ζυμάρι, αν δεν βάλεις αγάπη η συνταγή δεν θα σου βγει».

Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτησή των Andy’s Pizza:

Αγαπητοί μας πελάτες, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Andys Pizza θα σταματήσει τη λειτουργία του ως delivery/takeaway από την 1η Μαρτίου 2024.

Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε δυναμικά τη λειτουργία μας προωθώντας τις κατεψυγμένες πίτσες, τις οποίες θα μπορείτε να βρείτε στις υπεραγορές. Παράλληλα, για παραγγελίες catering και party μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 99689699.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και τη στήριξή σας στα 54 χρόνια λειτουργίας του Andy’s Pizza και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα αγαπημένα σας προϊόντα στις υπεραγορές και σύντομα ευελπιστούμε σε όλη την Κύπρο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση