ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οινοποιείο Άης Αμπέλης: Περήφανος υποστηριχτής των γηγενών ποικιλιών

Το Οινοποιείο ιδρύθηκε το 1992, έχει ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια πετυχημένης παρουσίας

Δελτίο Τύπου

Το οινοποιείο Άης Αμπέλης βρίσκεται 28 χλμ. νοτιοδυτικά της Λευκωσίας, τοποθετημένο στρατηγικά στις μαγευτικές πλαγιές του Καλού Χωρίου Ορεινής και περιβάλλεται από ιδιόκτητους αμπελώνες. Αρχιτεκτονικά καινοτόμο, εκτείνεται σε δύο επίπεδα με σύγχρονες οινοποιητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, κάβα για παλαίωση, διαμορφωμένη αίθουσα γευσιγνωσίας αλλά και έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο που προσφέρεται για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το Οινοποιείο ιδρύθηκε το 1992, έχει ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια πετυχημένης παρουσίας και στην πορεία του χρόνου πρόσθεσε το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη της ποιότητας των κυπριακών οίνων, προάγοντας τις δυνατότητες οινοποίησης γηγενών και διεθνών ποικιλιών.

Στο οινοποιείο Αης Αμπέλης ο Γιώργος Τρυπάτσας πορεύεται με βασικό όραμα τη δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας και μοναδικού χαρακτήρα.

Ο Γιώργος Τρυπάτσας, ως ιθύνων νους του Οινοποιείου, πορεύεται με βασικό όραμα τη δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας και μοναδικού χαρακτήρα. Η γνώση και η μακροχρόνια εμπειρία του στον οινικό τομέα, σε συνδυασμό με την αέναη διάθεσή του για εξέλιξη, έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην εν γένει αναγνώριση του οινοποιείου Άης Αμπέλης ως ένα από τα επικρατέστερα εγχώρια μπουτίκ οινοποιεία. Όπως αναφέρει ο κ. Τρυπάτσας, «η επιτυχία απαιτεί κόπο και σκληρή δουλειά στα αμπέλια, τεχνογνωσία στην οινοποίηση και προσήλωση στον στόχο», ενώ δηλώνει περήφανος υποστηριχτής της ποιοτικής αναβάθμισης των τοπικών οίνων και της κατοχύρωσης των γηγενών ποικιλιών.

Έμπρακτα στηρίζει τις πεποιθήσεις του, διαμορφώνοντας μια premium σειρά κρασιών που απαρτίζεται στο σύνολό της αποκλειστικά και μόνο από κυπριακές ποικιλίες, οι οποίες για πολλά χρόνια παρέμεναν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Με απαρχή τη δημοφιλή Μωροκανέλλα -συστήθηκε για πρώτη φορά στο κυπριακό κοινό το 2017- ακολουθήσαν η Πρωμάρα και προσφάτως οι Νύμφες, ένα εξαιρετικό ροζέ κρασί από την ποικιλία Μαραθεύτικο που παραπέμπει τόσο χρωματικά όσο και γευστικά σε οινικές εκφράσεις από την περιοχή της Προβηγκίας.

Η οινική γκάμα εκτείνεται περεταίρω με τρεις μοναδικές εκφράσεις παλαιωμένων κόκκινων κρασιών, τις ετικέτες Όμηρος (Μαραθεύτικο), Αίας (Cabernet Sauvignon) και Έκτορ (Shiraz), καθώς και προτάσεις σε blends και εισαγόμενες ποικιλίες όπως τα Sauvignon Blanc και Sauvignon Blanc fume. Ξεχωριστή θέση κατέχει η Κουμανταρία -σημείο αναφοράς για την ιστορία της Κύπρου στον χάρτη της παγκόσμιας οινοποίησης- η οποία αποτελεί το «καμάρι» του Οινοποιείου, έχει αποσπάσει σημαντικότατες βραβεύσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τη γευστική παλέτα που αναδεικνύει και για το πρωτοποριακό της πακετάρισμα.

Το οινοποιείο Άης Αμπέλης είναι επισκέψιμο προφέροντας στο κοινό την εμπειρία γευστικής δοκιμής των κρασιών και ξενάγησης στους αμπελώνες, στις εγκαταστάσεις παραγωγής και παλαίωσης και στις αίθουσες υποδοχής και εκδηλώσεων. Η γευστική δοκιμή πραγματοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γευσιγνωσίας και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα κρασιά με εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα, αντικρίζοντας την ίδια στιγμή τις κάβες παλαίωσης και την υπέροχη θέα της ορεινής Λευκωσίας στην περιοχή Πιτσιλιάς. Στο Οινοποιείο λειτουργεί κατάστημα πώλησης κρασιών και παραδοσιακό παντοπωλείο με επιλεγμένα προϊόντα.

Οινοποιείο Άης Αμπέλης: Καλό Χωριό Ορεινής, 1703 Λευκωσία, τηλ. 99835663, www.aesambelis.com

Τα προϊόντα του οινοποιείου Άης Αμπέλης, διανέμονται στην Κύπρο από την Tempo Beverages Cyprus, επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας καταξιωμένων brands ευρείας διανομής (Absolut, Chivas Regal, Beeefater), αντιπρόσωπος των μπιρών του Ομίλου HEINEKEN, καθώς και ενός μεγάλου εύρους τοπικών και διεθνών κρασιών.

Tempo Beverages Cyprus: 7-11 Λεωφόρος Εμπορίου, Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, 7105, Λάρνακα, τηλ. 25053300, www.tempocyprus.com.cy

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση