ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:05
 

Ορεκτικά με σολομό, λεμόνι, άνηθο και γιαούρτι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Θα χρειαστούμε 4 μικρά ταψάκια ή μπολ στρωμένα με μπόλικη μεμβράνη. Η χωρητικότητά τους πρέπει να είναι γύρω στα 120 ml το κάθε ένα.

 

Για 4 ορεκτικά

Υλικά

100 γρ. σολομός ψημένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια

1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο 2%

1 φακελάκι ζελατίνη διαλυμένη σε 100 ml ζεστό νερό

15 γρ. ζάχαρη

½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (chilli powder)

1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Στρώνουμε 4 ταψάκια με μπόλικη μεμβράνη, με αρκετή να περισσεύει γύρω.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια σολομού, το γιαούρτι, τη διαλυμένη ζελατίνη, τη ζάχαρη, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν και να πήξουν.

4. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε σε ψωμί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X