ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Πουργούρι με φιδέ και ντομάτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Το λατρεύουν μικροί μεγάλοι! Το πουργούρι συνοδεύει τέλεια τα αφέλια.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος Ψησίματος: 20΄

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 μερίδες

15 ml ελαιόλαδο
20 γρ. φιδέ
100 γρ. πλιγούρι χοντρό, ειδικό για πιλάφι
100 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
225 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1/5 κουταλάκι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον φιδέ σε δυνατή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα καφέ χρώμα.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πουργούρι, την τριμμένη ντομάτα, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφού περάσουν 20 λεπτά το πλιγούρι θα έχει απορροφήσει όλο το νερό και θα έχει ψηθεί. Το σερβίρουμε ζεστό.
4. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αφέλια, με οφτό ή και ως κυρίως πιάτο.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X