ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανανάς: Τελικά βοηθάει στο αδυνάτισμα;

O ανανάς αποτελεί μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυφωτογραφημένα τροπικά φρούτα στο Instagram, με την δροσιστική και γλυκιά γεύση του να το μετατρέπει αυτόματα και σε υγιηνή προτίμηση των παιδιών. Πολλά ακούγονται για τα οφέλη του ανανά, η ιδέα όμως που επικρατεί είναι πως αποτελεί μια πολύ σημαντική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την περίφημη δίαιτα του ανανά, ποιά είναι όμως η αλήθεια;

O ανανάς αποτελεί μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βασικών θρεπτικών στοιχείων για να βελτιώσετε την υγεία μας. Οι διουρητικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην απομάκρυνση όλων εκείνων των ουσιών που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας αν δεν αφαιρεθούν κατάλληλα, ως συνέπεια της κακής διατροφής και της μόλυνσης από τη χρήση χημικών προϊόντων.

Ο ανανάς χαρακτηρίζεται για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, B1, B6, φολικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία όπως το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και ο σίδηρος. Ένα μεγάλο μέρος του αποτελείται από νερό κι έχει επίσης μια πολύ σημαντική ποσότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι, το γεγονός ότι έχει λίγες θερμίδες, κάνει τον ανανά ιδανικό για κάθε δίαιτα. Τα περισσότερα οφέλη του ανανά οφείλονται στην παρουσία ενός ενζύμου που λέγεται βρομελίνη, το οποίο βοηθά στην πέψη κι έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα εντερικά παράσιτα.

Να σημειώσουμε επίσης πως η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά σε βιταμίνη C τον κάνει πολύ ισχυρό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που βρίσκονται στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν μια πληθώρα ασθενειών όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η ανακοπή καρδιάς, ο διαβήτης, ακόμη και μερικές μορφές καρκίνου.

Μπορείτε να το συνδυάσετε με σαλάτες, φυσικούς χυμούς, smoothies ή να το φάτε κομμένο σε φέτες ή στα επιδόρπια. Ωστόσο, εάν θέλετε να εκμεταλλευτείτε την υψηλή διουρητική κι αποτοξινωτική του δράση ώστε να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να νιώθετε πιο υγιείς μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα διατροφολόγο για μια σωστή δίαιτα με βάση τον ανανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση