ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 tips για να διατηρήσεις τους νέους σου στόχους

Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να τους πετύχεις την φετινή χρονιά

must.com.cy

Ήρθε επιτέλους αρχή ενός νέου έτους. Και στην αρχή του, συνηθίζεται να γίνονται τα περιβόητα «New Year's Resolutions» ή στα ελληνικά «Οι υποσχέσεις του νέου έτους». Υπάρχουν όλες οι καλές προθέσεις, η θέληση, ο ενθουσιασμός για το νέο ξεκίνημα, βάζουμε νέους στόχους και αναθεωρούμε παλιούς. Αρκετές φορές ενθουσιαζόμαστε τόσο πολύ με την ιδέα της αλλαγής όπου δημιουργούμε έναν ιδεατό εαυτό τον οποίο θέλουμε να αγγίξουμε. Θέλοντας όμως να φτάσουμε στο τέρμα, έχουμε ξεχάσει να περπατήσουμε τα σκαλοπάτια που θα μας οδηγήσουν στον προορισμό μας , με αποτέλεσμα να διακόπτουμε την προσπάθεια ή να απογοητευόμαστε. Εμείς σου δίνουμε tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις και να επιτύχεις τους νέους στόχους.

1. Εστίασε σε ρεαλιστικούς στόχους
Ένα πράγμα σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης στόχων είναι ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Οι στόχοι μπορεί σίγουρα να είναι φιλόδοξοι, αλλά υπενθυμίστε στον εαυτό σας να μην προσπαθεί για κάτι που είναι πολύ μακριά ή μη ρεαλιστικό.

2. Λίστα με τα υπέρ και τα κατά
Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις προοπτικές, σκεφτείτε καλά τον στόχο σας προτού ξεκινήσετε την απόκτηση του. Μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε μια λίστα με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε χαρτί για να ενισχύσετε τα κίνητρα σας.

3. Επιβράβευση
Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε κάθε τόσο τον εαυτό μας. Αυτό μας θυμίζει την αξία της προσπάθειας μας και μας κάνει. Οι μικρές ανταμοιβές στην πορεία μπορούν να βοηθήσουν στο να δώσετε μια αίσθηση επίτευξης στόχων.

4. Παρακολούθηση προόδου
Η παρακολούθηση της προόδου είναι σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων. Σημειώστε κάθε μικρή επιτυχία κάνετε στην διαδρομή σας αυτή.

5. Απογοήτευση
Αν κάτι δεν έγινε όπως το περιμένατε δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεστε. Συνεχίστε την προσπάθεια, χωρίς να εστιάζετε στα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση