ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντιμετωπίστε τον καύσωνα μέσω της διατροφής σας

Εξυπνα μυστικά διατροφής που θα σας αναδείξουν νικήτριες στην αναμέτρηση σας με τον καύσωνα

Newsroom K

Ο υδράργυρος εξακολουθεί να χτυπάει κόκκινο.

Με τέτοιες θερμοκρασίες ο οργανισμός μας αποβάλει νερό από τα ούρα, τους πνεύμονες και τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη για περισσότερα υγρά, εξηγούν οι ειδικοί, ενώ παράλληλα μειώνεται και η όρεξη για φαγητό, με αποτέλεσμα το σώμα μας να μας στέλνει μηνύματα για τις διατροφικές μας ανάγκες.

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος με ειδίκευση στη νοσογόνο παχυσαρκία Έλενα Τρουλλίδου μας εξηγεί πως να παραμείνουμε ενυδατωμένοι κρατώντας τη θερμοκρασία του σώματος μας σε χαμηλά επίπεδα.

Τα έξυπνα και αποτελεσματικά μυστικά διατροφής που ακολουθούν θα σας αναδείξουν νικήτριες στην αναμέτρηση σας με τον καύσωνα.

Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.

Καταναλώνετε άφθονα υγρά δίνοντας έμφαση στο νερό και στους χυμούς φρούτων.
Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ γιατί αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αν και νιώθουμε ότι μας δροσίζουν, ουσιαστικά αφυδατώνουν το σώμα λόγω της αυξημένης διούρησης που προκαλούν.

Οι νεότερες συστάσεις για σωστή ενυδάτωση από διεθνείς οργανισμούς, συστήνουν 9 μερίδες υγρών την ημέρα για τις γυναίκες και για 13 για τους άνδρες (η μερίδα αντιστοιχεί σε 250 ml).

Τα αναψυκτικά είναι ουσιαστικά υπερτονικά διαλύματα, που αν και έχουμε την εντύπωση ότι ξεδιψούν, ουσιαστικά προκαλούν αφυδάτωση. Επιπλέον, είναι πλούσια σε ζάχαρη, περιέχουν πολλές θερμίδες και έχουν μηδενική θρεπτική αξία σε μέταλλα και βιταμίνες.

Το διαιτολόγιο σας πρέπει να περιλαμβάνει τα φρούτα, τα λαχανικά και τους φυσικούς χυμούς τους. Η περιεκτικότητά τους σε νερό κυμαίνεται από 70-85% και επίσης περιέχουν βιταμίνες και κάλιο ένα πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη, που λόγω της αυξημένης εφίδρωσης χάνεται από το σώμα μας.

Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα με πικάντικες σάλτσες, τα λιπαρά φαγητά τύπου fast-food, αφού αυξάνουν τις απαιτήσεις σε υγρά.

Ακόμη μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στους οποίους το αίσθημα της δίψας είναι μειωμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X