ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ωφέλιμες με αντιγηραντικές ιδιότητες οι φράουλες

Διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο

Newsroom K

Εκτός από νόστιμες είναι και ωφέλιμες. Ο λόγος για τις φράουλες, αυτό τον θησαυρό της Άνοιξης, που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε όσους τον καταναλώνουν. Αρκεί να πούμε ότι περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E ενώ φημίζονται για την αντιοξειδιωτική τους δράση, που συμβάλλει στην επαναφορά και την διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας.

Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που βρίσκονται σε καλές ποσότητες στον καρπό της φράουλας, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο. Οι φράουλες είναι ακόμα φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, το οποίο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής, ενώ κάνουν τις καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου.

Αυτήν ακριβώς την ιδιότητά τους επιβεβαιώνει και μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard που συνδέει τις φράουλες και τα βατόμουρα με τη θωράκιση του εγκεφάλου ενάντια στα γηρατειά. Η μελέτη επικεντρώθηκε στις διατροφικές συνήθειες των γυναικών που συμμετείχαν στη Nurses Health Study. Πρόκειται για νοσοκόμες, που επί τριάντα χρόνια κατέγραφαν κάθε αλλαγή στη δίαιτά τους ανά διετία-τετραετία, ενώ παρακολουθούνταν ταυτόχρονα οι εξελίξεις στο νοητικό τους επίπεδο.

Όπως φάνηκε από την ανάλυση των δεδομένων οι γυναίκες που κατανάλωναν συχνά φράουλες και βατόμουρα παρουσίαζαν μικρότερη εγκεφαλική φθορά στο πέρασμα του χρόνου. Οι επιστήμονες το απέδωσαν στην υψηλή περιεκτικότητα των συγκεκριμένων φρούτων σε φλαβονοειδή και ανθοκυανιδίνες, που φημίζονται για την αντιοξειδωτική δράση τους, ενώ έχουν περγαμηνές στη βελτίωση της μνήμης, της ικανότητας μάθησης και της οξύνοιας.

Αξιζει να σημειώσουμε ότι η συγγραφέας της μελέτης Dr. Elizabeth Devore δέχτηκε επικρίσεις ότι πρόκειται για απλό συσχετισμό και όχι για αποδεδειγμένο συμπέρασμα (αφού υπάρχει το ενδεχόμενο όσες κατανάλωναν αυτά τα φρούτα να ακολουθούσαν γενικά έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής), ωστόσο οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το όλο ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Πηγή: Must

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση