ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις εν μέσω κορωνοϊού, αν έχεις συγκάτοικους

Όσα πρέπει να αποφύγεις

Newsroom K

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού κατάφερε να μας αυτοπεριορίσει στα σπίτια μας και να αλλάξει καθετί που είχαμε ως δεδομένο στην ζωή μας. Και ενώ αρκετοί από εμάς έχουν την ευκαιρία να ζουν μόνοι τους, οι περισσότεροι, μάλλον, ζούμε με συγκάτοικους: είτε πρόκειται για την οικογένειά μας, είτε για τον σύντροφό μας, είτε για φίλους μας.

Η κατάσταση αυτή, ενώ μπορεί να κάνει την καραντίνα λίγο πιο ευχάριστη, είναι και αρκετά επικίνδυνη. Για τον λόγο, λοιπόν, αυτόν, απαιτείτε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούμε τις βασικές οδηγίες υγιεινής. Δείτε στην συνέχεια 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε εφόσον ζείτε με συγκάτοικους αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες.


Photo by The Creative Exchange on Unsplash

1.Μην χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες: Ως γνωστό οι πετσέτες είναι μία από τις πιο συχνές πηγές βακτηρίων. Αυτό σημαίνει πως αν χρησιμοποιούμε τις ίδιες με τους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν μαζί μας θα μοιραστούμε με απόλυτη ακρίβεια όλα τα μικρόβια.

2.Μην τρώτε από το ίδιο πιάτο: Καλό είναι να αποφεύγετε να μοιράζεστε το φαγητό από το ίδιο πιάτο, καθώς τα μικρόβια μεταδίδονται πολύ εύκολα.

3.Μην πίνετε κατευθείαν από το μπουκάλι: Το μπουκάλι κρύβει πολλούς κινδύνους οπότε καλό είναι να βάζετε το ποτό σας σε ένα ποτήρι και έπειτα, μόλις τελειώσετε, να το πλύνετε.


Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

4.Μην αφήνετε λερωμένες επιφάνειες: Απολύμανση εδώ και τώρα. Ναι, ο ιός ζει στις επιφάνειες για ένα χρονικό διάστημα, οπότε, θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά και σαφώς να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά προϊόντα.

5.Μην δέχεστε επισκέψεις: Ναι, γνωρίζουμε πως αν κάποιος ζητήσει να σας επισκεφτεί είναι πολύ δύσκολο να τον απορρίψετε, ωστόσο αν είναι πραγματικός φίλος θα καταλάβει τους λόγους σας.

ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

X