ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για τέλεια επιδερμίδα

Με απλές κινήσεις που θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας θα καταφέρετε να επαναφέρετε τη λάμψη στο πρόσωπο και να έχετε υπέροχη επιδερμίδα.

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Με απλές κινήσεις που θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας θα καταφέρετε να επαναφέρετε τη λάμψη στο πρόσωπο και να έχετε υπέροχη επιδερμίδα.

1. Καθαρή επιδερμίδα
Ξεκινήστε μια «λαμπερή» μέρα καθαρίζοντας το πρόσωπό σας κάθε πρωί. Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται καθημερινά, όχι μόνο για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ, αλλά και για να καθαρίσει το πρόσωπο από την σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα και συσσωρεύεται στους πόρους του.Αν προτιμάτε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας με υγρό σαπούνι καθαρισμού, δε θα πρέπει να μείνει περισσότερο από ένα λεπτό στο δέρμα σας, γιατί ίσως το ξηράνει.

2. Ενυδατωμένη επιδερμίδα
Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα για να αναπληρώσετε την υγρασία που χάνεται όταν κοιμάστε. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά αφυδατωμένη, και παρότι της εφαρμόζεται καθημερινά ενυδατική κρέμα παραμένει ξηρή τότε καλό θα ήταν να εφαρμόζεται την νύχτα μια ενυδατική μάσκα πριν πάτε για ύπνο. Τα υγρά που χάνουμε κατά την διάρκεια της νύχτας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ότι την ημέρα.

3. Αντηλιακή κρέμα
Επιλέξτε μια αντηλιακή με υψηλό δείκτη προστασίας η οποία δεν φράζει τους πόρους, με λεπρή υφή. Οι αντηλιακές κρέμες προστατεύουν την επιδερμίδα σας από το οξειδωτικό στρες, χάρη στην προηγμένη τους φόρμουλα, και πρέπει να τις χρησιμοποιείται 365 μέρες τον χρόνο.

4. Απολέπιση
Το δέρμα μας καθημερινά ανανεώνει τα κύτταρα του. Τα νεκρά κύτταρα μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντάς την να φαίνεται θαμπή. Με την απολέπιση απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και διεγείρουμε την μικροκυλοφορία με αποτέλεσμα τη συνεχή ανανέωση των βαθύτερων στρωμάτων της επιδερμίδας. Έτσι έχουμε ένα υγιές, λείο και λαμπερό δέρμα. Η διαδικασία της ανανέωσης κυττάρων του δέρματος μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε γι’ αυτό και επιβάλλεται η πιο συχνή απολέπιση.

5. Μάσκα
Το δέρμα μας, διαθέτει ένα φυσικό προστατευτικό υπόδερμα το οποίο είναι φτιαγμένο από λίπος και δημιουργεί μία υπέροχη απαλή και λεία ασπίδα κατά των εισβολέων. Διάφορες εξωτερικές ουσίες όπως τα μικρόβια, η υγρασία, ο ξηρός αέρας, ο ήλιος, η ρύπανση, η έλλειψη ύπνου, το άγχος και η κακή διατροφή καταστρέφουν την ισορροπία, με αποτέλεσμα το και το δέρμα μας να γίνει θαμπό, να αποκτήσει κηλίδες, να βγάλουμε σπυράκια, να φαίνεται πιο γερασμένο και ζαρωμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση