ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

7 Tips για να αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα

Ένα ωραίο μαύρισμα, σε κάνει πιο λαμπερή αλλά και να φαίνεσαι πιο αδύνατη

Newsroom K

Κάθε καλοκαίρι το πρόβλημά μας είναι το πόσο άσπρο είναι το δέρμα μας και το πώς θα πετύχουμε το τέλειο μαύρισμα. Η έκθεση μας στον ήλιο, δημιουργεί μια ουσία στο σώμα, που λέγεται, σεροτονίνη η οποία μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενες. Για να να το πετύχουμε όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για να μην διακινδυνεύσουμε το δέρμα μας.

1. Αντηλιακό
Πάντα ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε αντηλιακό και να σταματήσετε να πιστεύετε ότι αν το εφαρμόσετε θα καθυστερήσει το μαύρισμα σας. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι το δέρμα αναγεννάται κάθε 10 μέρες, οπότε καλύτερα το μαύρισμα να γίνει σιγά-σιγά, για να διαρκέσει και περισσότερο και να αποφύγετε το κάψιμο.

2. Συχνή απολέπιση
Η παραγωγή μελανίνης, είναι η αντίδραση του δέρματος στον ήλιο. Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνή απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, που καθυστερούν, το μαύρισμα. Αν δεν κάνετε scrub, θα αρχίσετε να παρατηρείτε διχρωμίες, στο δέρμα.

3. Ενυδάτωση πριν και μετά
Το μαυρισμένο σώμα, δείχνει καλύτερα, αν είναι ενυδατωμένο. Κάθε βράδυ πριν την ηλιοθεραπεία, εφαρμόστε στο σώμα σας μια πλούσια ενυδατική και επιμείνετε στα σημεία που αφυδατώνονται πιο εύκολα. Μετά την ηλιοθεραπεία, αφού κάνετε ένα ντους τοποθέτηστε ένα after sun ή κάποια κρέμα με βάση την aloe vera.

4. Αλλάξτε πλευρά
Όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, γύρνατε και τα χέρια, αντίστοιχα. Το ίδιο θα κάνετε, όταν είστε μπρούμυτα. Άλλαζετε πλευρές κάθε 15-30 λεπτά. Αν όμως θέλετε να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια παραμονής σας στην παραλία πρέπει οπωσδήποτε να πάτε κάτω από μία ομπρέλα, για να μην έχετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

5. Προστάτευστε τα μάτια
Το έντονο φως στο οπτικό νεύρο, κάνει το σώμα να παράγει περισσότερη μελανίνη, άρα μαυρίζετε πιο γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που όταν, κάνουμε ηλιοθεραπεία δεν πρέπει να φοράμε γυαλιά, αλλά ένα καπέλο που να προστατεύει τα μάτια.

6. Κοίταξτε την ώρα
Αποφύγετε τις ώρες 12:00-16:00 για ηλιοθεραπεία αφού εκτός από τις βλαβερές ακτίνες υπάρχει και ο κίνδυνος εγκαύματος.

7. Επιλέξτε φυσικό τρόπο
Πείτε όχι στο solarium και επιλέξτε τη φυσική έκθεση στον ήλιο με την απαραίτητη προστασία. Το solarium συγκεντρώνει στο σώμα 12 φορές περισσότερες ακτινοβολίες UVA.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση