ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελικά το νερό μειώνει την ακμή;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Δεδομένου ότι το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, είναι σαφές ότι το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της ενυδάτωσης του σώματός μας.

Το νερό έχει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει το δέρμα σας, και συγκεκριμένα την ακμή σας με την πάροδο του χρόνου.

Πρώτον, με τη βακτηριακή ακμή, το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και των βακτηρίων στο δέρμα, μειώνοντας την πιθανότητα απόφραξης των πόρων.

Δεύτερον, η διατήρηση της υγρασίας του δέρματος επιτρέπει στο δέρμα να διατηρεί υγιή την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό βοηθά στην επούλωση της ακμής και στη μείωση της φλεγμονής από τα σπυράκια ακμής και τις ουλές ακμής στο δέρμα.

Τέλος, η αύξηση της πρόσληψης νερού βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης, με αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ακμή στο δέρμα. Επομένως, η εξισορρόπηση και η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας μέσω της σωστής κατανάλωσης νερού, η οποία και πάλι, βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει γρήγορη λύση για την ακμή και σίγουρα αυτό δεν είναι λύση για όλους. Η ακμή είναι μια τόσο περίπλοκη που απαιτεί τακτική συντήρηση, συνεχή παρακολούθηση και συχνά δοκιμή και προσαρμογή προγραμμάτων θεραπείας. Καμία θεραπεία ακμής δεν διορθώνει όλες τις περιπτώσεις και ενώ το νερό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής, δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι είναι μια πρωταρχική λύση για αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση