ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Τέσσερις δραστηριότητες για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα τόσο το βράδυ όσο και το πρωί της Πρωτοχρονιάς στα οικογενειακά τραπέζια

must.com.cy

Ζωή Τουτουντζίδου

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλοι έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την αλλαγή του χρόνου. Αγοράσαμε τα δώρα μας, ψήσαμε την βασιλόπιτα και ανοίξαμε για ακόμη μία χρονιά τα σπίτια μας σε αγαπημένους. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα των γονέων στις συναθροίσεις είναι η απασχόληση των παιδιών, ειδικά αν το γεύμα περιλαμβάνει κυρίως ενήλικες.

Τα μικρά παιδιά όσο και να χαίρονται με τα δώρα και με τις αγκαλιές των συγγενών κουράζονται εύκολα με αποτέλεσμα να νευριάζουν ή να κλαίνε. Γι΄αυτό και εμείς σας προτείνουμε τέσσερις δραστηριότητες για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα τόσο το βράδυ όσο και το πρωί της Πρωτοχρονιάς στα οικογενειακά τραπέζια.

1. Παίξτε ομαδικά παιχνίδια μαζί τους

Μπορείτε να παίξετε ομαδικά παιχνίδια όπως επιτραπέζια ή χαρτιά. Έτσι θα τα κρατήσετε απασχολημένα και θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

2. Ζητήστε την βοήθεια τους

Μπορείτε να διακοσμήσετε παρέα το γιορτινό τραπέζι ή αν είναι στην κατάλληλη ηλικία μπορούν να σερβίρουν τους καλεσμένους.

3. Συζήτηση με τους καλεσμένους

Προσπαθήστε να ανοίξετε συζητήσεις που μπορούν να πάρουν μέρος. Όπως το σχολείο, φίλους, δραστηριότητες ή παιχνίδια. Η επικοινωνία είναι σημαντική για τα παιδιά.

4. Αρμοδιότητες

Μπορείτε να θέσετε εξαρχής συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο παιδί. Όπως να είναι υπεύθυνο της γκαρνταρόμπας ή της μουσικής. Έτσι θα νιώσει ότι συμμετέχει στην διαδικασία, ενδυναμώνοντας παράλληλα το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ σας

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση