ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

3 όμορφες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά σας

Μπορεί η Κυριακή του Πάσχα να είναι πάντα γεμάτη, ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στα μικρά μας

must.com.cy

Είτε φέτος μείνατε στο σπίτι σας, είτε φύγατε για το χωριό, είτε ταξιδέψατε στο εξωτερικό, αντιλαμβανόμαστε πως η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη και στο πρόγραμμα υπάρχουν τραπέζια και εξόδοι. Ωστόσο, τα μικρά σας περίμεναν εδώ και καιρό το Πάσχα και είναι κρίμα, να μην τους αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο ώστε να κάνετε μερικε΄ς δραστηριότητες μαζί τους. 

Δείτε στην συνέχεια τρεις όμορφες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά σας.

1.Κυνήγι θησαυρού

Όπου και αν βρίσκεστε, το κυνήγι θησαυρού είναι πάντα μια εγγυημένη δραστηριότητα που φέρνει χαμόγελα ευτυχίας. Κρύψτε ένα αντικείμενο ή ένα δωράκι ή ακόμη και πασχαλινά αυγά σε ένα σημείο στην εξοχή ή στον κήπο (είτε ακόμη και στο διαμέρισμά σας) και αναζητήστε το οικογενειακώς. Αν επιλέξετε την πασχαλινή εκδοχή, μπορείτε να κρύψετε αρκετά αυγά και ο νικητής να αναδειχθεί αυτός που βρήκε τα περισσότερα.

2.Φτιάξτε κουνελάκια με ξύλινα κουταλάκια

Είναι γεγονός πως οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές σας βοηθούν να συνδεθείτε με τα παιδιά σας. Εκμεταλλευτείτε τις. Για να φτιάξετε κουνελάκια με ξύλινα κουταλάκια θα χρειαστείτε: 

  • ξύλινα κουταλάκια μίας χρήσης
  • ζεστή κόλλα σιλικόνης
  • μαύρο μαρκαδόρο με λεπτή μυτούλα
  • πορτοκαλί μαρκαδόρο
  • κορδέλα (ο,τι χρώμα θέλετε εσείς)
  • καθαριστικά πίπας για χειροτεχνίες σε πορτοκαλί, σομόν, κίτρινο ή καφέ χρώμα.
  • ψαλίδι

Πώς θα τα φτιάξετε: Με τον μαύρο μαρκαδόρο ζωγραφίστε τα μάτια και την μυτούλα (η οποία μπορεί να είναι σε σχήμα καρδιάς). Με τον πορτοκαλί μαρκαδόρο δημιουργήστε τα μάγουλα και έπειτα, με τον μαύρο μαρκαδόρο σχεδιάστε τα μουστάκια. Φτιάξτε έναν φιόγκο με την κορδέλα και κολλήστε τον με σιλικόνη, όπως στο βίντεο. Για τα αυτάκια,  χρησιμοποιείστε καθαριστικά πίπας για χειροτεχνίες σε πορτοκαλί, σομόν, κίτρινο ή καφέ χρώμα. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τα δημιουργήσετε με ένα κλαράκι ή και χαρτόνι.

3.Βόλτα στην θάλασσα ή στο πάρκο

Όλα τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν στην άμμο ή στο πάρκο. Όπου και αν είστε, φροντίστε να ξεκλέψετε μια ώρα και να επισκεφτείτε ένα από τα δύο αγαπημένα τους σημεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση