ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οδηγίες για σωστό πλύσιμο ρούχων

Το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C δεν αρκεί για να σκοτώσει τον ιό

Newsroom K

Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ σημαντικό να πλένουμε τα ρούχα μας και τις πετσέτες οσο πιο συχνά γίνεται, για τον λόγο του ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα ζεστό καταφύγιο για τα βακτήρια.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τα πλένουμε περισσότερο από ότι συνήθως και να λάβουμε επιπλέον μέτρα για να σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Έχουμε να πούμε, με βάση τους ειδικούς, πως ή πλύση ρούχων δεν είναι αρκετή στους 30 βαθμούς για να σκοτώσει τον ιό. Ειδικότερα τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, πρέπει οπωσδήποτε να τα πλένουμε στους 50 βαθμούς και πάνω.

Ενώ το πλύσιμο των χεριών μας παραμένει η πιο αποτελεσματική μέθοδος, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός. Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι το να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας είναι πολύ σημαντικό καθώς και το να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.

Όσο πιο υψηλές θερμοκρασίες τόσο το καλύτερο

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία που πλένεται τα ρούχα σας – τόσο πιθανότερο είναι να εξαφανίσεις τυχόν σημάδια του Covid-19. Η βασική θερμοκρασία σώματός μας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 37 ° C και παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν τα βακτηρίδια και οι ιοί. Αυτό σημαίνει ότι το πλύσιμο 30C ίσως να μην είναι αρκετό. Οι περισσότεροι ιοί δεν θα επιβιώσουν σε θερμοκρασίες πάνω από 60C, έτσι μπορείς να πλένεις σε αυτή τη θερμοκρασία πετσέτες, κλινοσκεπάσματα, γάντια, κασκόλ, παιδικά ρούχα και ό,τι άλλο χρησιμοποιείς συχνά.

Σιδέρωμα
Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι θερμοκρασίες κατάψυξης μπορούν να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, οπότε το στεγνωτήριο ή ακόμα καλύτερα το σιδέρωμα των ρούχων είναι απαραίτητο.

Καθάρισε το πλυντήριο
Τα πλυντήρια ρούχων μπορούν να είναι οι σωτήρες μας όσον αφορά τον καθαρισμό των ρούχων, αλλά πρέπει και τα ίδια να απολυμάνουν. Απόφυγε μια ενδεχόμενη μόλυνση των ρούχων από το ίδιο το μηχάνημα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στο κάδο του πλυντηρίου και κάνοντας έναν κύκλο πλυσίματος τουλάχιστον στους 60C. Δοκιμάστε το αυτό κάθε μήνα για να αποφύγετε τυχόν συσσώρευση σαπουνιού, μούχλας και βακτηρίων γενικότερα.

Τηρήστε τη δοσολογία
Μπορεί να πιστεύεις ότι η χρήση επιπλέον απορρυπαντικού θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο καθάρισμα, αλλά αυτό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό. Το πολύ απορρυπαντικό θα δημιουργήσει πρόσθετη σαπουνάδα η οποία θα προσκολληθεί στα ρούχα σου και θα παγιδεύσει τη σκόνη εκεί. Είναι φυσικό αντιβακτηριακό, λειτουργεί ως μαλακτικό και φρεσκάρει τα ρούχα. Απλά πρόσθεσε ½ φλιτζάνι στο συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.

Απολύμανε αποτελεσματικά

Αν μοιράζεσαι το σπίτι με κάποιον που νοσεί, είναι βασικό, να φροντίζεις όλα να καθαρίζονται σχολαστικά και καθημερινά.
Να φοράτε γάντια μιας χρήσης όταν χειρίζεστε βρώμικα ρούχα από έναν άρρωστο και να τα πετάτε μετά από κάθε χρήση.
Να πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών.
Μην τινάζετε τα βρώμικα ρούχα, αν αυτό είναι εφικτό. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τη διασπορά του ιού μέσω του αέρα.
Να σημειώσουμε ότι τα βρώμικα ρούχα από έναν άρρωστο μπορούν να πλυθούν μαζί με εκείνα άλλων ανθρώπων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα αν βέβαια αυτά πλένονται σε ψηλές θερμοκρασίες όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

X