ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Έφυγε» ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κένεντι, στα 91 του χρόνια

Ένας σημαντικός δευτεραγωνιστής, σε ρόλους που άφησαν εποχή

 Ο Κένεντι υπήρξε πολύ αξιόλογος δευτεραγωνιστής, σφραγίζοντας με την παρουσία του, κλασσικές ταινίες καταστροφής όπως το «Διεθνές Αεροδρόμιο» του 1970, και τις συνέχειές του, αλλά και τον «Σεισμό» του 1974.
Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο εγγονός του, Κόρι Σένκελ, από τη σελίδα του στο facebook.

Πιο γνωστός για τον χαρακτήρα του σκληροτράχηλου αρχιμηχανικού, Τζο Πατρόνι, στο «Διεθνές Αεροδρόμιο», είχε εμφανιστεί επίσης σε ταινίες όπως το «In Harm's Way», «The Sons of Katie Elder», «Η Πτήση του Φοίνικα», του 1965, αλλά και στο καλτ «Και οι 12 Ήταν Καθάρματα», του 1967.

Στα δεκαετία του εβδομήντα, έκανε δύο προσπάθειες να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές: η μία ήταν με το «Sarge», του 1971, όπου έπαιζε έναν ιερέα, πρώην αστυνομικό, και στο «The Blue Knight», του 1975, μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζόζεφ Γουάμποου.
Άλλες ταινίες στις οποίες συμμετείχε, ήταν, «Η Μεγάλη Ληστεία της Μοντάνα», του Μάικλ Τσιμίνο («Ο Ελαφοκυνηγός», «Η Πύλη της Δύσης»), το, βασισμένο σε βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, «Έγκλημα στο Νείλο» αλλά και η θρυλική κωμωδία με τον Λέσλι Νίλσεν, «Τρελές Σφαίρες».

Το 2014, πήρε μέρος και στο ριμέικ της ταινίας «Ο Τζογαδόρος», με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Γουόλμπεργκ.
Κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό για τον εκλιπόντα ηθοποιό, είναι ότι έγραψε και τα δικά του βιβλία: τη νουβέλα μυστηρίου «Murder on Location», που εκδόθηκε το 1983, το «Murder on High», ένα χρόνο αργότερα, και την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Trust Me», που κυκλοφόρησε το 2011.

 

Πηγή: www.cinema.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ