ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν θα πάει να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ ο Ντίλαν

Ο 75χρονος τραγουδιστής ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παραλείψει άλλες υποχρεώσεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

Απών από την τελετή απονομής των φετινών Βραβείων Νόμπελ θα είναι τελικά ο τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Λογοτεχνίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Σουηδική Ακαδημία στη Στοκχόλμη, ο 75χρονος τραγουδιστής ενημέρωσε με επιστολή ότι δεν μπορεί να παραστεί στην τελετή, λόγω υποχρεώσεων που είχε αναλάβει πριν ανακοινωθεί η νίκη του.

Στην επιστολή του, ο Ντίλαν επισημαίνει ότι αισθάνεται «μεγάλη τιμή» για τη βράβευσή του και αναφέρει ότι θα ήθελε, εάν οι συνθήκες το επέτρεπαν, να παρευρεθεί στην τελετή.

Η Ακαδημία επισημαίνει ότι μολονότι η συμμετοχή στην τελετή της 10ης Δεκεμβρίου δεν είναι υποχρεωτική, ο αμερικανός μουσουργός οφείλει να δώσει μία διάλεξη σχετικά με τη νίκη του, εντός έξι μηνών από την απονομή.

Σημειώνεται πως ο Ντίλαν δεν είναι ο πρώτος νομπελίστας που δεν θα παραλάβει το βραβείο του στην τελετή, με άλλα παραδείγματα να είναι ο θεατρικογράφος Χάρολντ Πίντερ και η συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ