ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Σελίν Ντιόν ακυρώνει συναυλίες λόγω επιδείνωσης της ασθένειάς της

«Λυπάμαι που σας απογοητεύω για ακόμα μια φορά. Παρόλο που με στεναχωρεί, είναι καλύτερα να τα ακυρώσουμε όλα μέχρι να αισθανθώ έτοιμη να ανέβω ξανά στη σκηνή»

Kathimerini.gr

Η Σελίν Ντιόν ακύρωσε όλες τις εναπομείναντες συναυλίες της περιοδείας της, λέγοντας στους θαυμαστές ότι δεν έχει αρκετή δύναμη ώστε να συνεχίσει μετά τη διάγνωσή της με μια σπάνια νευρολογική ασθένεια.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια αποκάλυψε πέρυσι ότι πάσχει από σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου (Stiff-Person Syndrome), το οποίο – μεταξύ άλλων – επηρέαζε τον τρόπο που ερμηνεύει τα τραγούδια της.

Η Ντιόν έχει ακυρώσει όλες τις συναυλίες που είχε προγραμματίσει για το 2023 και 2024.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter, η 55χρονη έγραψε στους θαυμαστές: «Λυπάμαι που σας απογοητεύω για ακόμα μια φορά. Παρόλο που με στεναχωρεί, είναι καλύτερα να τα ακυρώσουμε όλα μέχρι να αισθανθώ έτοιμη να ανέβω ξανά στη σκηνή». Και πρόσθεσε: «Δεν τα παρατάω…και ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά».

Τον Δεκέμβριο του 2022, η τραγουδίστρια με καταγωγή από τη Γαλλία και τον Καναδά δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο στο Instagram αποκαλύπτωντας ότι διαγνώσθηκε με αυτή την ασθένεια και δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία τον Φεβρουάριο. Οι ασθενείς εμφανίζουν προοδευτική ακαμψία στους μύες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συσπάσεις.

Είπε ότι η ασθένεια της προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές της χορδές για να τραγουδήσει όπως παλιά.

Η περιοδεία με τίτλο «Courage World» ξεκίνησε το 2019 με την Ντιόν να έχει δώσει 52 συναυλίες πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού και τα «παγώσει» όλα. Στη συνέχεια, ακύρωσε τις ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική εξαιτίας προβλημάτων στην υγεία της και καθυστέρησε τις εμφανίσεις της στην Ευρώπη.

Ομως την Παρασκευή, αυτές οι Ευρωπαϊκές ημερομηνίες ακυρώθηκαν. «Εργάζομαι πολύ σκληρά για να αποκτήσω και πάλι τις δυνάμεις μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να γίνει πιο δύσκολη ακόμα κι αν είσαι 100% σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις», έγραφε ανακοίνωση εκ μέρους της Ντιόν.

Η περιοδεία θα ήταν η πρώτη παγκόσμια της ερμηνεύτριας εδώ και μια δεκαετία και η πρώτη χωρίς τον σύζυγο και μάνατζέρ της Ρενέ Ανζελίλ ο οποίος πέθανε από καρκίνο, το 2016.

Με πληροφορίες από το BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Showbiz  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση