ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Bill Gates, ο ιός και οι συνωμοσιολόγοι

Τι δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από την προεδρεία της Microsoft το 2014

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, δήλωσε πως έχει μείνει άναυδος από τον όγκο των «τρελών» και «κακόβουλων» θεωριών συνωμοσίας για τον ίδιο, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημία κορωνοϊού, λέγοντας ωστόσο ότι θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Οι εκατομμύρια αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και οι «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και τον επιδημιολόγο των ΗΠΑ Αντονι Φάουτσι πιθανόν είχαν απήχηση λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters. «Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», είπε. «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Ο Γκέιτς, δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από την προεδρεία της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τουλάχιστον 1,75 δισ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού. Από την αρχή της πανδημίας κυκλοφορούν εκατομμύρια θεωρίες στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον ιό, την προέλευσή του και τα κίνητρα όσων εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να ελέγξουν τον πληθυσμό, να αποκομίσουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισαγάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στους πολίτες. «Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;» διερωτήθηκε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των αμερικανικών εθνικών ινστιτούτων υγείας, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και ανυπομονεί να τους δει να εργάζονται αποδοτικά υπό τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Για τη διαχείριση της πανδημίας από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέιτς είπε ότι «μερικές φορές ένιωθες ότι αυτοί ήταν οι μοναδικοί που είχαν σώας τας φρένας στην αμερικανική κυβέρνηση». «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση», τόνισε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

 

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση