ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νηστήσιμη ψαρόσουπα με γαρίδες και σουπιές

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Η ωραιότερη ψαρόσουπα που έχετε δοκιμάσει! Και αυτό το υπόσχομαι!

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

Μερίδες: 6

Θερμίδες ανά μερίδα: 150


ΥΛΙΚΑ:

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
2 κλωναράκια σέλερι, κομμένα σε φέτες
150 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο νερό
360 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ντοματοπελτές
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι-πιπέρι
150 γρ. σουπιές από τις ψαραγορές Blue Island καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
5 μέτριες γαρίδες από τις ψαραγορές Blue Island με το κέλυφός τους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη, το νερό, την πατάτα, τον ντοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τον ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις σουπιές και τις γαρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά.

3. Όταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος, αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε, πετάμε το κέλυφος και ρίχνουμε πίσω την ψίχα τους. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε πολύ ζεστή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση