ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mάφιν με cranberries

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια απλή συνταγή για καταπληκτικά μάφιν για ένα νόστιμο πρωινό. Απολαύστε τα όσο είναι φρέσκα γιατί την επόμενη μέρα θα χάσουν τη φρεσκάδα τους.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Θα χρειαστούμε ένα ταψί ειδικό για μάφιν στρωμένο με ειδικές θήκες.

Υλικά (για 10 μέτρια μάφιν)
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
180 ml γάλα
1 αβγό
100 γρ. φυτικό βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
150 γρ. κατεψυγμένα cranberries

Eκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και στρώνουμε ένα ταψί για μάφιν με θήκες.
2. Σε ένα μπoλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το γάλα, το αβγό, το spry και τη βανίλια. Χτυπάμε με ένα κουτάλι ή μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τα κατεψυγμένα cranberries.
3. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες των μάφιν μέχρι τη μέση της θήκης και όχι πιο πάνω, διότι θα ψηλώσουν αρκετά όταν ψηθούν. Τα ψήνουμε για είκοσι λεπτά, τα βγάζουμε απ’ τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση