ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3 «ζεστοί» προορισμοί στην Ευρώπη για να επισκεφθείς τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για ταξίδια

must.com.cy

Της Στυλιάνας Κυριάκου

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ταξίδια συμβάλλουν σημαντικά στην ευτυχία μας. Ανακαλύπτοντας νέους κόσμους, δημιουργώντας νέες εικόνες στο μυαλό μας και γνωρίζοντας νέες κουλτούρες, νιώθουμε μια επιπρόσθετη χαρά στην ψυχή μας. Πόσο μάλλον αν ταξιδεύουμε τον Οκτώβριο...

Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ο κατάλληλος μήνας για διακοπές, καθώς έχουν πια ανοίξει τα σχολεία, σχεδόν όλοι έχουν επιστρέψει στην ρουτίνα τους και δεν υπάρχει πολύ κόσμος στα αεροδρόμια. Αν, λοιπόν, είστε κι εσείς από αυτούς που ψάχνουν συνεχώς ευκαιρία για ένα ταξίδι ή αν θέλετε να περάσετε λίγες ακόμη ημέρες διακοπών στα μέσα του φθινοπώρου, στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τους τρεις πιο «ζεστούς» Ευρωπαϊκούς προορισμούς γι’ αυτόν τον μήνα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν αν τους επισκεφθείτε.

Αζώρες, Πορτογαλία

Οι Αζόρες αποτελούν συστάδα εννέα νησιών στο δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας. Το αρχιπέλαγος των Αζόρων θα σας εντυπωσιάσει με τη γοητεία του, ενώ αξίζει να γνωρίζετε ότι τα νησιά Αζόρες προορίζονται κατά κύριο λόγο για φυσιολατρικό τουρισμό, ιδανικό για την αναζωπύρωση της εσωτερικής γαλήνης και ευεξίας.

Οι εξερευνητές βρίσκουν ένα «χαμένο» κόσμο με γαλαζοπράσινες λίμνες από κρατήρα, λίμνες με λάσπες και καταρράκτες καταρρέουν σε καταπράσινους βράχους. Το μεγαλύτερο νησί των Αζόρων είναι το Σάο Μιγκέλ, το οποίο έχει τη σιωπηλή αίσθηση ενός αχαρτογράφητου εδάφους που, όμως, παρέχει σύγχρονες ανέσεις. Η μέση θερμοκρασία Οκτωβρίου ανέρχεται στους 21 βαθμούς.

Κόστα Μπράβα, Ισπανία

Η Κόστα Μπράβα ή «Άγρια Ακτή» θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα στην Ισπανία. Υπάρχουν απίστευτα όμορφα μέρη εδώ. Τα θέρετρα απλώς δελεάζουν τους τουρίστες με τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες τους. Πήρε την ονομασία «Άγρια Ακτή», χάρη στους ψηλούς βράχους στη θάλασσα, που σχημάτιζαν φιλόξενους και όμορφους κόλπους, ενώ θεωρείται μια από τις αρχαιότερες αυτονομίες της Ισπανίας. Η μέση θερμοκρασία Οκτωβρίου είναι οι 21 βαθμοί Κελσίου.

Βαλέτα, Μάλτα

Την χαρακτηρίζουν ως τη σημαντικότερη πόλη της Μάλτας, με εξαιρετική ομορφιά και κτίρια που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Μπορείτε να δείτε και να κάνετε πολλά στη Βαλέτα, όπως για παράδειγμα, να επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο της Μάλτας, να φάτε σε εξαιρετικά μαγαζιά με πεντανόστιμα φαγητά και πολλά άλλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, δεν θα βαρεθείτε, ούτε και θα κρυώσετε, αφού η μέση θερμοκρασία τον Οκτώβριο ανέρχεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση