ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4 λόγοι για να φύγεις από την πόλη το Σαββατοκύριακο

Αν χρειάζεσαι λόγο, βρήκαμε 4

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γιατί να αφήσεις το σπίτι σου το Σαββατοκύριακο και γιατί να φύγεις απ' την πόλη; Ή με άλλα λόγια γιατί να αποχωριστείς τον χώρο σου όπου μπορείς απλά να αράξεις και να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική εβδομάδα, να παραγγείλεις το αγαπημένο σου φαγητό και να χαζεύεις στην τηλεόραση κάνοντας binge watching μια σειρά που αναβάλλεις τόσο καιρό ή τις νέες ταινίες του Netflix; Θα μπορούσες επίσης να βγεις για καφέ, για brunch, να δεις φίλους, να κάνεις βόλτες και ψώνια;

Και οι δύο επιλογές ακούγονται υπερβολικά δελεαστικές. Μπορείς όμως να πάρεις τους φίλους σου και αντί για brunch να βγείτε εκτός πόλης, στα ορεινά, σε ένα χωριό και θα σου πούμε ακριβώς το γιατί.

1.Γιατί μόνο και μόνο η βόλτα στους δρόμους ενός χωριού θα σε αναζωογονήσει. Τα παραδοσιακά σπίτια από πέτρα, ο διαφορετικός αέρας, τα δρομάκια, η ησυχία μακριά από την φασαρία της πόλης, οι κάτοικοι που απλά ζουν το Σαββατοκύριακό τους και, αν θέλεις, η συναναστροφή μ' αυτούς, ένα απλό ''καλημέρα'' θα σου αλλάξει τη μέρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, απλά να περιηγηθείς στα στενά δρομάκια του χωριού. (φωτογραφία: @fashioninsuitcases)

2. Μπορείς να ανακαλύψεις πανέμορφα τοπία σε μονοπάτια της φύσης, σε φράγματα, εκδομικούς χώρους ή ακόμα και σε εστιατόρια. Κοίτα γύρω σου το πράσινο, άκου τους ήχους της φύσης, περπάτησε στις γέφυρες ανάμεσα στα δέντρα. Αν μη τι άλλο, τέτοιοι χώροι είναι ειδανικοί για φωτογραφίες, οπότε έχεις έναν συνδυασμό όλων αυτών. (φωτογραφία: @ nik___87 / @mariaargyrou)

3. Αν επιλέξεις κάποιο χωριό ή τέλος πάντων έναν προορισμό που έχει αρκετό υψόμετρο, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις πανοραμική θέα. Με τον δροσερό αέρα να σε χαλαρώνει και την θέα να σου υπενθυμίζει πόσο όμορφη είναι η Κύπρος. (φωτογραφία: @pantelis.glossy)

4. Μόνο στα χωριά θα βρεις τα πιο ιδιαίτερα καφέ, τους πιο ενδιαφέροντες χώρους εστίασης με καινούργιες γεύσεις, που συνήθως μπλέκουν την παράδοση της Κύπρου με καινούργια στοιχεία. Μπορείς να ανταλλάξεις τα pancakes με κυπριακό ''μπούκωμα'', σπιτικές γεύσεις και συνδυασμούς που σίγουρα θα σε κερδίσουν, δίνοντας σου νέες γευστικές εμπειρίες. (φωτογραφία: @letsrepeat)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση