ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στον κόσμο

Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, είναι εύκολο να ανυπομονείς για στιγμές χαλάρωσης σε μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Φανταστείτε το: ο ήχος των κυμάτων που χτυπούν απαλά την ακτή, ο ήλιος να χαϊδεύει το δέρμα σας καθώς βυθίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στην άμμο και απολαμβάνετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ. Αυτό το καλοκαίρι, αφήστε την περιπλάνησή σας να σας οδηγήσει σε μερικές από τις πιο καθαρές παραλίες του κόσμου, αναγνωρισμένες με τη διάσημη Γαλάζια Σημαία.

Τι είναι η Γαλάζια Σημαία;

Το πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία, που διευθύνεται από το Foundation for Environmental Education (FEE) με έδρα την Κοπεγχάγη, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εθελοντικά βραβεία για παραλίες, μαρίνες και τουριστικά σκάφη, απονέμεται βάσει μιας σειράς αυστηρών περιβαλλοντικών, εκπαιδευτικών, σχετικών με την ασφάλεια του νερού και πρόσβαση κριτηρίων που πρέπει να πληρούνται και να διατηρούνται από τους διαχειριστές. Για τους ταξιδιώτες, η αναγνώριση αυτή σημαίνει επίσκεψη σε ένα μέρος όπου μπορείτε να περιμένετε εκπληκτική ομορφιά καθώς και δέσμευση για βιωσιμότητα και πρώτης τάξεως παροχές.

1. Ισπανία

Αριθμός παραλιών με Γαλάζια Σημαία: 628

Με περισσότερες από 600 καθαρές παραλίες, η Ισπανία κέρδισε το 2022 ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες παραλίες με Γαλάζια Σημαία και έχει κρατήσει το ρεκόρ για δύο συνεχόμενα χρόνια. Μία από τις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες στην Ισπανία είναι η Παραλία Burriana στην νότια πόλη Nerja. Αυτή η παραλία με την σκούρη-χρυσαφένια άμμο διαθέτει ξαπλώστρες προς ενοικίαση, καλά συντηρημένες τουαλέτες, χώρο για καταδύσεις και ακόμη και μια βιβλιοθήκη. Περιβάλλεται από μια περατζάδα γεμάτη με πάγκους αναμνηστικών, καταστήματα και διάφορα εστιατόρια.

Photo by @picturemylifechris on Instagram

Διαβάστε τη συνέχεια στο MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση