ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βοτανικοί κήποι, μεσαιωνικά ερείπια και πανόραμα βουνού και θάλασσας

Πρόταση για περιπετειώδη και εμπνευστική εκδρομή στο μοναδικό μονοπάτι του Άδωνη στην Πάφο

must.com.cy

Πάρις Δημητριάδης

Αν βρίσκεστε σε περιπετειώδη διάθεση και θέλετε να ανεβάσετε αδρεναλίνη συλλέγοντας εμπειρία που θα χαραχτεί στη μνήμη σας και θα έχετε να θυμάστε, τότε δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε προς το συναρπαστικό, κυκλικό μονοπάτι του Αδώνιδος που βρίσκεται εντός της χερσονήσου του Ακάμα.

Με μήκος 7,5 χιλιομετρα και βαθμό δυσκολίας νούμερο 3, υψηλό δηλαδή, το μονοπάτι της θεάς του έρωτα και του εραστή της δεν θα μπορούσε να είναι μια απλή, πανεύκολη και χαλαρή βολτούλα στη φύση αν και με τα κατάλληλα μέτρα και διάθεση μπορεί να αποδειχθεί εμπειρία ζωής.

Οι δυσκολίες της διαδρομής δεν είναι ωστόσο τίποτα μπροστά στην ανταμοιβή που θα εισπράξετε διασχίζοντας το μονοπάτι. Πρόκειται καταρχάς για ένα μονοπάτι που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία του νησιού, στην παρθένα χερσόνησο του Ακάμα και που συνδυάζει αποστομωτικές πανοραμικές θέες τόσο σε βουνό όσο και σε θάλασσα.

Αφετηρία του κυκλικού αυτού μονοπατιού είναι τα πασίγνωστα Λουτρά της Αφροδίτης, όπου λέγεται ότι η αρχαία θεά συνήθιζε να κάνει το μπάνιο της και μια μέρα γνώρισε τον όμορφο κυνηγό, τον Άδωνι, που κατάφερε να κλέψει την καρδιά της. Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη απαραίτητη σας στάση στην κολυμπήθρα με τον μικρό καταρράκτη όπου βρίσκονται τα Λουτρά, καλό είναι να γνωρίσετε ότι για να διασχίσετε ολόκληρο το μονοπάτι χρειάζεστε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sofianos Rezk (@rezksofianos)

Κατά τη διαδρομή θα ξεμυτίσει μπροστά σας ερείπια από έναν μεσαιωνικό μοναστήρι, ο λεγόμενος Πύργος της Ρήγαινας, ο οποίος βρίσκεται σε μια υπέροχη κοιλάδα, κρυμμένη από τη θάλασσα μάλλον σκόπιμα για να μην γίνεται στόχος πειρατών.

Στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού ξεχωρίζει ένα πελώριο υπεραιωνόβιο δέντρο, ένας δρυς που σύμφωνα με τη μυθολογία που εντοπίζεται διάχυτη παντού στην περιοχή, καθόταν κάτω η θεά Αφροδίτη, όταν ήθελε να ξεκουραστεί, κατά την πορεία της από το λουτρό της. Ανεβαίνοντας σιγά σιγα προς την κορυφή της βουνοκορφής θα απολαύσετε μοναδικές πανοραμικές θέες τόσο προς το ακρωτήριο του Αρναούτη που αποτελεί το δυτικότερο άκρο της Κύπρου όσο και προς το δάσος της Πάφου και τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς.

Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσετε και δύο πηγές με πόσιμο, τρεχούμενο νερό ενώ για τους λάτρεις των φυτών και των βοτάνων με θεραπευτικές και αρωματικές ιδιότητες το μονοπάτι μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι καθώς είναι γεμάτο απ’ άκρη σε άκρη με τέτοιου τύπου φυσική φλάστηση. Ενδεικτικά, εδώ μπορείτε να βρείτε σε αφθονία ζουλατζιά, χαμαιπεύκη, βαλωτή και σαψισιά.

Αν φανείτε τυχεροί, μπορεί να συναντήσετε στον δρόμο σας αλεπούδες, λαγούς και σκαντζόχοιρους. Σημαντικό σημείο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι Βοτανικοί Κήποι του Ακάμα που συμπεριλαμβάνονται στο μονοπάτι. μονοπατιού μπορείτε να επισκεφθείτε τους Βοτανικούς Κήπους του Ακάμα.

Η περιοχή αποτελεί τέλος σημαντικό διαμετακομιστικό σταθμό για αποδημητικά πουλιά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by James Bills (@jamesgbills)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dean Genish (@genishdean)

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση