ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη

Ένα μαγικό, εορταστικό ταξίδι από τη γη στον ουρανό

Kathimerini.gr

Το Incanto di Luci -η Μαγεία των Φώτων- έχει ήδη καταφτάσει, για πρώτη φορά, στη Ρώμη, καταλαμβάνοντας το Orto Botanico, τον Βοτανικό Κήπο, στην καρδιά της γειτονιάς Trastevere.

Από τις 19 Νοεμβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023 οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν το εντυπωσιακό φωτισμένο μονοπάτι μήκους 1,5 χιλιομέτρου, εξερευνώντας τους κήπους και ξεκινώντας ένα μαγικό, εορταστικό ταξίδι από τη γη στον ουρανό.

Η Incanto di Luci, υιοθετώντας την περιβαλλοντική ευαισθησία και εν μέσω ενεργειακής κρίσης, παρουσιάζει ένα φαντασμαγορικό σύνολο εγκαταστάσεων με περιορισμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Μάλιστα, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η διαδικασία εγκατάστασης έγινε σε στενή συνεργασία με το Orto Botanico για τη διασφάλιση της προστασίας των φυτών και της άγριας ζωής. Επιπλέον, τα περισσότερα φώτα είναι LED, γεγονός που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, ενώ όλα τα υλικά είναι επαναχρησιμοποιήσιμα.

Το Incanto di Luci είναι η πρώτη ιταλική έκδοση δράσης που έχει λάβει χώρα σε τουλάχιστον 15 ευρωπαϊκές πόλεις για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Ο «Χριστουγεννιάτικος Κήπος» πρωτοδημιουργήθηκε στο Βερολίνο το 2017 και στη συνέχεια επεκτάθηκε από εκεί σε 10 άλλες πόλεις της Γερμανίας και στη συνέχεια στην Ισπανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση