ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης: Η θέση της Αθήνας

Για να κρίνει κανείς συνολικά μία πόλη θα πρέπει να αξιολογήσει πολλούς παράγοντες, όπως την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία

must.com.cy

Για να κρίνει κανείς συνολικά μία πόλη θα πρέπει να αξιολογήσει πολλούς παράγοντες, όπως την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία όπως τη γαστρονομία. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία αρκεί μόνο ένας παράγοντας: η στάση των ντόπιων. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν το κλίμα που δημιουργούν οι κάτοικοι μίας πόλης, οι αναγνώστες του Conde Nast Traveller ανέδειξαν τους πιο φιλικούς προορισμούς στην Ευρώπη για φέτος, όπου περιλαμβάνεται και η Αθήνα:

12. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Παρότι πολλές φορές, οι τουρίστες το προσπερνούν, ώστε να μεταβούν στο γειτονικό Σπλιτ, η πόλη βρέθηκε στη λίστα του Conde Nast Traveller. Στα πολύ ισχυρά στοιχεία της αναφέρονται οι πεζοδρομημένες οδοί, η μπαρόκ αρχιτεκτονική και βέβαια το φόντο της θάλασσας.

11. Αθήνα, Ελλάδα

Εκτός του ότι κατά τον Conde Nast Traveller, οι Έλληνες είναι μεταξύ των πιο φιλικών λαών του πλανήτη, η Αθήνα συνδυάζει τη σύγχρονη ζωή μαζί με το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο.

10. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το Άμστερνταμ είναι γεμάτο από τοποθεσίες κατάλληλες για καρτ ποστάλ. Κατά τον Conde Nast Traveller, η πόλη κατάφερε να προσελκύσει λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας, αλλά και άτομα που θέλουν να περάσουν μία γαστρονομική περιπέτεια.

9. Στοκχόλμη, Σουηδία

Εκτός από τα γραφικά τοπία, η Στοκχόλμη προσκαλεί τους επισκέπτες να υιοθετήσουν τον χαλαρό τρόπο ζωής, καθώς δημιουργούν μία εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα.

8. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Πρόκειται για μία πόλη που έχει καταστεί αγαπημένος προορισμός για το σαββατοκύριακο, λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής, αλλά και των πιο σύγχρονων στοιχείων, όπως τη γαστρονομία.

7. Όσλο, Νορβηγία

Χάρη στη φιλοξενία που προσφέρουν απλόχερα οι κάτοικοι του Όσλο, η πόλη καταφέρνει να βγει «από τη σκιά» της Στοκχόλμης και την Κοπεγχάγης, σύμφωνα με τον Conde Nast Traveller. Πρόκειται για έναν προορισμό που έχει αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία από την «προσωπικότητα» της Σκανδιναβίας.

6. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Ενδεχομένως να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη που το Δουβλίνο περιλαμβάνεται στη λίστα, αφού είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή, για την πλούσια ιστορία της, αλλά και τις ιστορίες που ακούει κανείς από τους ντόπιους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

5. Πόρτο, Πορτογαλία

Οι τουρίστες «ερωτεύονται» με τον υπέροχο καιρό, τη νυχτερινή ζωή, τα πλακόστρωτα δρομάκια, την πλούσια ιστορία, τα έντονα χρώματα και πολλά άλλα. Είναι μία πόλη που λίγο – πολύ τα παρέχει όλα.

4. Κοπεγχάγη, Δανία

Το επίκεντρο του «σκανδιναβικού κουλ», όπου μπορεί κανείς να δει ατελείωτα εστιατόρια πάνω στους πλακόστρωτους δρόμους, εκατοντάδες ποδηλάτες, υπέροχα φαγητά και γραφικά κανάλια.


3. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Διεθνώς γνωστός προορισμός για τα ηφαίστεια, τις φυσικές πισίνες, τα ψυχρά χρώματα, αλλά και τα μουσεία με την ιστορία των Βίκινγκ, αποτελεί μία αγαπημένη πόλη για πολλούς Ευρωπαίους.

2. Μπριζ, Βέλγιο

Ένα πραγματικό παραμύθι, με κανάλια, γραφικά σπιτάκια, ατελείωτα μπαρ και μεσαιωνικό τοπίο. Στην πόλη είναι διάχυτη μία πολύ φιλική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Conde Nast Traveller.

1. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Για όσους λατρεύουν το καλό φαγητό, βρίσκεται ήδη σίγουρα στη λίστα με τους ιδανικούς προορισμούς. Παράλληλα όμως, οι αναγνώστες του Conde Nast Traveller τοποθετούν την πόλη στην κορυφή της λίστας, καθώς συγκεντρώνει τους πιο φιλικούς ντόπιους στην Ευρώπη.

Πηγή: Money Review

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση