ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Sky Bridge 721, η πιο μεγάλη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Μετά από δύο χρόνια εργασιών, το ιδιαίτερο έργο είναι γεγονός!

must.com.cy

Mετά από δύο χρόνια εργασιών, η μεγαλύτερη σε μήκος κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο υποδέχεται πλέον αιθεροβάμονες -στην κυριολεξία- πεζοπόρους στην Τσεχική Δημοκρατία. Με την ονομασία Sky Bridge 721, η κρεμαστή πεζογέφυρα ενώνει δύο κορυφές του όρους Kralicky Snezník, προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα.

Με μήκος 721 μέτρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πεζογέφυρα της οποίας τα επίσημα εγκαίνια έγιναν τον προηγούμενο μήνα έσπασε το ρεκόρ που κατείχε η μήκους 516 μέτρων πεζογέφυρα στην περιοχή Arouca της Πορτογαλίας και η οποία είχε εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2021. Η Sky Bridge 721 ξεκινά από το Σαλέ Slaměnka και πηγαίνει ως την πλαγιά του Λόφου Chlum.

Οι επισκέπτες εισέρχονται σε αυτή σε ύψος 1.125 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και εξέρχονται δέκα μέτρα υψηλότερα. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν 1.030 κυβικά μέτρα τσιμέντου, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος της να ανέρχεται σε 405 τόνους (το συνολικό βάρος των σχοινιών ανήλθε σε 405 τόνους και αυτό των βοηθητικών δομών σε 20 τόνους).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση