ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί

Είναι off limits

Money Review

Την εκδίκησή τους για τα δύο χρόνια εγκλεισμού αναμένεται να πάρουν οι ταξιδιώτες από όλον το κόσμο το 2023, καθώς πλέον μπορούν να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους σε όποια γωνιά του κόσμου επιλέξουν, χωρίς περιορισμούς. 

Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι περιορισμοί από την Covid-19 αποτελούν πλέον παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα αξιοθέατα έμειναν αλώβητα από την πανδημία.

Συγκεκριμένα ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την παύση του τουρισμού για να αναδιαμορφώσουν ή να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους, αλλά μερικά από αυτά έκλεισαν για πάντα.

Το CNN βρήκε τα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου που θα πρέπει να διαγράψετε από τη λίστα σας, καθώς είτε δεν λειτουργούν πια, είτε θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη. 

Δείτε ποια είναι αυτά: 

Train Street, Ανόι -Βιετνάμ 

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-1

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι από τους πιο πολυφωτογραφημένους στο Instagram. 

Ο δρόμος της παλιάς συνοικίας στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ έγινε διάσημος για τα τρένα που πηγαινοέρχονταν κατά μήκος των γραμμών μόλις λίγα εκατοστά μακριά από σπίτια και καταστήματα. 

Ωστόσο, παρά το vintage σκηνικό, οι γραμμές εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. 

Αυτό σε συνδυασμό με τον υπερτουρισμό στην περιοχή ενέχει ζητήματα ασφαλείας για τους επισκέπτες. Μάλιστα τα τρένα έχουν αναγκαστεί πολλές φορές να ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση. 

Plan B: Προτιμήστε την εξερεύνηση στο Nhà Thờ Lớn H Nội (Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωσήφ). Δεν θα περάσουν τρένα, αλλά θα υπάρχουν πολλά μηχανάκια.

Το Υπόγειο Μουσείο στο Λος Άντζελες

Το «Υπόγειο Μουσείο» στο Λος Άντελες αποτελεί μία δημιουργία των καλλιτεχνών Νόα και Καρόν Νταβίς και προωθεί έργα μαύρων καλλιτεχνών.

Το μουσείο συνέχισε να λειτουργεί και μετά τον θάνατο του Νόα το 2015, ωστόσο παρά την στήριξη διάσημων προσωπικοτήτων, όπως η Μπιγιονσέ και ο Τζον Λέτζεντ, εν τέλει έκλεισε τις πόρτες του το 2022.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη ή αν το μουσείο θα ανοίξει ξανά σε κάποιο άλλο σημείο. 

Plan B: Το Μουσείο Αφροαμερικανών της Καλιφόρνια στο Exposition Park προβάλλει επίσης έργα μαύρων καλλιτεχνών.

Πάρκο πουλιών “Jurong”, Σιγκαπούρη 

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-2

Το μεγαλύτερο πάρκο πτηνών της Ασίας ανακοίνωσε ότι κλείνει τον Αύγουστο του 2022, μετά από πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα για τους θαυμαστές του. Το πάρκο θα λειτουργήσει ξανά σε έναν νέο οικοτουριστικό κόμβο στα βόρεια της πόλης.

Plan B: Μέχρι τότε μπορείτε να επισκεφτείτε τον Βοτανικό Κήπο της Σιγκαπούρης που αποτελεί το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη χώρα.

Το Μουσείο Συγγραφέων του Δουβλίνου, Ιρλανδία

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-3

Μερικοί από τους σημαντικότερους συγγραφείς της αγγλόφωνης λογοτεχνίας κατάγονταν από την Ιρλανδία και προκειμένου να διατηρηθεί η κληρονομία τους είχε δημιουργηθεί το Μουσείο Συγγραφέων του Δουβλίνου.

Όπως τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, το μουσείο έκλεισε τον Μάρτιο του 2020.

Τότε είχαν αναφέρει πως μουσείο θα έκλεινε προσωρινά, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν το… οριστικό του τέλος.

Τον Αύγουστο το 2022 ανακοινώθηκε πως το μουσείο κλείνει οριστικά καθώς «δεν ανταποκρίνεται πλέον στις προσδοκίες του σύγχρονου επισκέπτη του μουσείου όσον αφορά την προσβασιμότητα, την παρουσίαση και την ερμηνεία».

Plan B: Αντίο, για το Μουσείο Συγγραφέων του Δουβλίνου, μπορείτε να επισκεφτήτε το Μουσείο Λογοτεχνίας της Ιρλανδίας.

Το πλωτό εστιατόριο Jumbo Kingdom, Χονγκ Κονγκ 

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-4

Κάποτε ήταν το μεγαλύτερο πλωτό εστιατόριο στον κόσμο. Πλέον δεν υπάρχει.

Το εστιατόριο, το οποίο εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το είχαν επισκεφτεί μεγάλες προσωπικότητες, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ, έγινε λιγότερο δημοφιλές με το πέρασμα του χρόνου τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

Το κόστος διατήρησης του περίτεχνου τριώροφου σκάφους ήταν υψηλό και ο τουρισμός του Χονγκ Κονγκ έκανε βουτιά εν μέσω των αυστηρών απαγορεύσεων και περιορισμών του Covid.

Plan B: Παρόλο που το εστιατόριο δεν υπάρχει πια, πολλά από τα εμβληματικά ορόσημα του Χονγκ Κονγκ εξακολουθούν να ανθίζουν. Ένα από αυτά, το Peak Tram, ανακαινίστηκε το 2022.

Το Μουσείο-αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου, Νέα Υόρκη

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-5

Πριν ανοίξει το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου στο Σημείο Μηδέν, υπήρχε το 9/11 Tribute Museum.

Ο χώρος στο κάτω Μανχάταν ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης για όσους επλήγησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και φιλοξένησε πολλά προσωπικά αντικείμενα που δώρισαν επιζώντες και οικογένειες των θυμάτων.

Ωστόσο επικαλούμενο οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το μουσείο έκλεισε το καλοκαίρι του 2022.

Plan B: Τα περισσότερα εκθέματα του μουσείου πλέον ανήκουν στο Κρατικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι, περίπου 150 μίλια βόρεια της Νέας Υόρκης.

Δύο ιαπωνικά μουσεία ιστορίας 

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-6

Αν και βρίσκονται και τα δύο στο Τόκιο, τα συγκεκριμένα μουσεία είναι εντελώς διαφορετικά – το Edo-Tokyo Museum είναι ένα παραδοσιακό μουσείο ιστορίας που επικεντρώνεται στον ιαπωνικό πολιτισμό, ενώ το TeamLab Borderless υπόσχεται μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία. 

Ωστόσο και τα δύο έκλεισαν.

Το Μουσείο Edo-Tokyo ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον τρία χρόνια, καθώς θα περάσει από ανακαίνιση. 

Εν τω μεταξύ, το TeamLab Borderless — το οποίο βραβεύτηκε ως το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες — θα πάει σε νέο χώρο μέσα στο 2023. 

Plan Β: Το Τόκιο είναι μία πόλη- όνειρο για όσους λατρεύουν τα μουσεία. Το Μουσείο Τέχνης Mori και το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης είναι δύο εξίσου ωραίες επιλογές.

Μουσείο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-7

Το πιο δημοφιλές μουσείο ιστορίας και πολιτισμού μετακομίζει. 

Το μουσείο, που ιδρύθηκε το 1912, θα μετακομίσει από το London Wall στην κοντινή General Market. Ωστόσο πρόκειται να επαναλειτουργήσει το 2026.

Plan Β: Υπάρχουν πολλά μέρη για να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία του Λονδίνου. Δείτε τα έργα του Σαίξπηρ να παίζονται στο “The Globe”, πηγαίνετε κάτω από τη γη για να εξερευνήσετε τα War Rooms του Τσόρτσιλ και μάθετε για τα βασιλικά δράματα του παρελθόντος στον Πύργο του Λονδίνου.

Queen Mary, Long Beach, Καλιφόρνια

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί-8

Το Queen Mary αποτέλεσε ένα λαμπερό υπερατλαντικό υπερωκεάνιο, το οποίο αποσύρθηκε στη νότια Καλιφόρνια το 1967.

Ωστόσο, συνέχισε να λειτουργεί ως εστιατόριο, ξενοδοχείο και γενικότερα τουριστική ατραξιόν.

Αυτή τη χρονική στιγμή το πλοίο χρειάζεται επειγόντως επισκευές, οπότε δεν είναι επισκέψιμο. 

Plan B: Μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα στο Long Beach. Επίσης μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το Queen Mary 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση