ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τιμώμενη χώρα στις Κάννες φέτος η Ινδία

Η γκλαμουράτη και μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου θεσπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία τον θεσμό της τιμώμενης χώρας

must.com.cy

Του Πάρι Δημητριάδη

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το περίφημο φεστιβάλ των Καννών θα έχει φέτος τιμώμενη χώρα, πράγμα που αναμένεται να υιοθετηθεί επισήμως και να επαναλαμβάνεται σε κάθε επόμενη διοργάνωση.

Για τα «εγκαίνια» του νέου αυτού θεσμού, ο οποίος θα γίνει στο πλαίσιο του Cannes Film Market, έχει αποφασιστεί πως πρώτη τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 17 μέχρι τις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα κιόλας με δημοσίευμα στο περιοδικό Variety, η ανάδειξη της Ινδίας ως η πρώτη τιμώμενη χώρα στο φεστιβάλ συμπίπτει με μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση: Από τη μία συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και από την άλλη το φεστιβάλ των Καννών γιορτάζει τα 75α του γενέθλια.

Όπως καθίσταται προφανές, η συμμετοχή της Ινδίας θα είναι ιδιαιτέρως έντονη και πολύ ορατή καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ.

Ενδεικτικά, μπορεί να αναφερθεί πως η πολύ αγαπητή στη χώρα της Ινδή ηθοποιός, Deepika Padukone βρίσκεται στην επιτροπή που θα κληθεί να επιλέξει την καλύτερη ταινία ενώ ο Ινδός παραγωγός ταινιών Shaunak Sen θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο ειδικής προβολής για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του “All That Breathes”.

Παράλληλα, θα προβληθούν καλές επιλεγμένες παλιές, κλασικές ταινίες από τη χώρα ενώ μια σειρά από υποσχόμενα, νέα ινδικά φιλμ, θα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο της τιμώμενης χώρας, θα γίνει επιπροσθέτως συζήτηση μέσω πάνελ με θέμα “India: The Content Hub of the World”, με τη συμμετοχή υπουργών, κυβερνητικών αξιωματούχων και κινηματογραφικών παραγόντων της νοτιοασιατικής χώρας ενώ πέντε υποσχόμενα start-ups που προέρχονται από την Ινδία θα προβάλουν τα πρότζεκτ τους μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου pitching session, όπου φιλοδοξείται να αναδειχθούν σημαντικές καινοτομίες που συμβαίνουν στην εποχή μας τη χώρα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση