ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το τροπικό φρούτο που έγινε viral για την ομοιότητα του με την σοκολάτα

Έχει όντως την γλυκιά και λατρεμένη γεύση της σοκολάτας;

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Τις τελευταίες δύο βδομάδες βλέπουμε διάφορα βίντεο στο TikTok με άτομα να δοκιμάζουν ένα πράσινο τροπικό φρούτο, με το όνομα «μαύρη σαπάτη», το οποίο ακούγετε ότι έχει παρόμοια ή ακόμη και την ίδια γεύση με την πουτίγκα σοκολάτα και πολλοί μένουν ενθουσιασμένοι και να παροτρύνουν και άλλα άτομα να το δοκιμάσουν.

Η μαύρη σαπάτη είναι ένα εξωτικό, τροπικό φρούτο που είναι εγγενές στην Κεντρική Αμερική. Λαμβάνει μεγάλο ενδιαφέρον στα social media επειδή είναι μια υγιεινή εκδοχή της πουτίγκας σοκολάτας. Είναι όμως αυτή μια ακριβής περιγραφή αυτού του φαγητού;

Η μαύρη σαπάτη έχει μια πολύ ήπια, ελαφρώς γλυκιά γεύση με έναν ξηρό καρπό, σαν κολοκύθα. Η υφή του είναι λεία και μοιάζει πολύ με πουτίγκα. Σε αντίθεση με πολλά άλλα μαλακά φρούτα που έχουν κοκκώδη ή πολτώδη σύσταση, αυτό το φρούτο προσφέρει μια ομοιογενή υφή και παρόμοια με την κρέμα. Έχει ένα ελάχιστα αντιληπτό γλυκό άρωμα που κάποιοι δεν θα μπορέσουν να ανιχνεύσουν καθόλου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by INFO PANGAN & KULINER (@info.pangan)

Σε σύγκριση με την πουτίγκα σοκολάτας, η μαύρη σαπάτη είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν έχει διακριτές νότες σοκολάτας ή καφέ και βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη γλυκύτητα για της γεύση της. Μερικοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι η μαύρη σαπάτη δεν έχει καθόλου γεύση. Ωστόσο, έχει μια ευχάριστη υφή που είναι παρόμοια με την πουτίγκα και μάλιστα μοιάζει αρκετά.

Μια άγουρη μαύρη σαπότη είναι στυπτική και πικρή και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Θα καταλάβετε πότε το φρούτο είναι έτοιμο πιέζοντάς το απαλά, αν παραμείνει το αποτύπωμα σας, τότε είναι ώριμο.

Για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εκδοχή της πουτίγκας σοκολάτας πιστεύουμε ότι θα απογοητευτούν πολύ. Αν και η υφή είναι αρκετά ευχάριστη, αυτό το φρούτο δεν έχει σχεδόν καθόλου γεύση και δεν έχει την κρεμώδη υφή που θα αποκτούσατε από οποιαδήποτε πουτίγκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση