ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 4 Σεπτεμβρίου αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα

Την ημερομηνία επίσημης αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας ανακοίνωσε ο πάπας Φραγκίσκος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Γνωστή ως «η αγία των υπονόμων», η Μητέρα Τερέζα διακρίθηκε για το έργο της στην φροντίδα των φτωχών, των άστεγων και των ορφανών. Είχε βραβευθεί το 1979 με βραβείο Νόμπελ.

Την ημερομηνία επίσημης αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακοίνωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Η ασκητική μοναχή, που με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της βοήθησε χιλιάδες άπορους σε δεκάδες χώρες, θα κηρυχθεί αγία στις 4 Σεπτεμβρίου. Η τελετή θα λάβει χώρα μία μέρα πριν τη 19η επέτειο από το θάνατό της. Η Μητέρα Τερέζα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997.

Η αγιοποίησή της συμπίπτει με το τρέχον Άγιο Έτος Ελέους που έχει κηρύξει ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος προσπαθεί να επαναφέρει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας στο προσκήνιο.

Γνωστή ως «η αγία των υπονόμων», η Μητέρα Τερέζα διακρίθηκε για το έργο της στην φροντίδα των φτωχών, των άστεγων και των ορφανών. Την εποχή του θανάτου της, το τάγμα μοναχών που είχε ιδρύσει αριθμούσε περίπου 4.000 μέλη και διηύθυνε περίπου 600 ορφανοτροφεία, καταφύγια, κλινικές και συσσίτια ανά τον κόσμο.

Το τελευταίο εμπόδιο για την αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας είχε αρθεί τον Δεκέμβριο, όταν η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε και δεύτερο θαύμα που της αποδίδεται.

Η Μητέρα Τερέζα, γεννηθείσα στη σημερινή ΠΓΔΜ, ήταν παγκοσμίως γνωστή για τα έργα φιλανθρωπίας της και είχε βραβευθεί το 1979 με Νόμπελ Ειρήνης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση