ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

EgyptAir: Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του αεροσκάφος

Τρομοκρατική επίθεση το επικρατέστερο σενάριο της συντριβής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η τρομοκρατική επίθεση θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο για την αεροπορική τραγωδία της EgyptAir, σύμφωνα με τον υπουργό πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου.

Tην εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης εξετάζουν και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ξεκαθαρίζει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

Ο επικεφαλής υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναλαμβάνει τη διερεύνηση της συντριβής του αεροσκάφους, ενώ στη διερευνητική επιτροπή θα συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, η οποία είναι και η κατασκευάστρια χώρα του Airbus A320.

Από την πλευρά της η EgyptAir ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συγγενείς των θυμάτων.

Το χρονικό της συντριβής

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Charles de Gaulles του Παρισιού στις 23.09, τοπική ώρα. Επέβαιναν σε αυτό 64 άτομα και δύο πολύ έμπειροι πιλότοι, ενώ το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούργιο, καθώς είχε κατασκευαστεί το 2003.

Οι αιγυπτιακές αερογραμμές δημοσίευσαν τη λίστα με τις εθνικότητες των 56 επιβατών, σύμφωνα με την οποία στην πτήση επέβαιναν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 1 Κουβέιτιανος, 1 Σαουδάραβας, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Καναδός και 1 υπήκοος Τσαντ.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο φέρεται να έχει αναφέρει πως παρατήρησε μεγάλη έκρηξη στον ουρανό στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου.

Εν τω μεταξύ, κανένα «σήμα κινδύνου» δεν ελήφθη από το αεροσκάφος της Egyptair που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός στον λογαριασμό του στο Facebook, διαψεύδοντας ισχυρισμό που ανακοινώθηκε νωρίτερα από την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το γεγονός ότι οι πιλότοι δεν είχαν χρόνο να εκπέμψουν σήμα κινδύνου σημαίνει ότι κάτι αιφνιδιαστικό συνέβη στο αεροσκάφος.

Τα ραντάρ κατέγραψαν απότομη στροφή του αεροσκάφους πριν αυτό εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο «Το αεροπλάνο έκανε στροφή 90 μοιρών προς τα αριστερά και στη συνέχεια στροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά πέφτοντας από τα 37.000 πόδια στα 15.000 και το σήμα χάθηκε τελικά στα 10.000 πόδια».

Τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι εντόπισε τα συντρίμια του αεροσκάφους, ωστόσο ανακάλεσε λίγες ώρες αργότερα. Οι έρευνες για εντοπισμο του αεροσκάφους καθώς και για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του αεροσκάφους και του θανάτου των 66 επιβαίνοντων συνεχίζονται.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση