ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ερντογάν ξύνει πληγές

Αποφασισμένος να ανοίξει το κεφάλαιο Γκεζί ο Ερντογάν

Το κεφάλαιο του Γκεζί φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να ανοίξει μόλις δυο εβδομάδες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της Τουρκίας.

Με εντολή του Προέδρου της Τουρκίας, ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στέλνει ένα νέο ηχηρό μήνυμα σχετικά με το μέλλον του επίμαχου μητροπολιτικού πάρκου Γκεζί.

Ο Καντίρ Τόπμπας ανακοινώνει ότι ο Δήμος της Πόλης είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του οθωμανικού στρατοπέδου, το οποίο βρισκόταν πριν από πολλές δεκαετίες στην τοποθεσία που σήμερα βρίσκεται το Πάρκο Γκεζί.

Ο κ. Τόπμπας υπενθυμίζει την σχετική οδηγία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και επεξηγεί τα σχέδια του. Τονίζει ότι στην θέση του Πάρκου Γκεζί θα αναγερθεί το οθωμανικό στρατόπεδο, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει θέσεις πάρκινγκ, καφέ και πολιτισμικό κέντρο. Ο ίδιος αποφεύγει να αναφερθεί στο σχέδιο της κυβέρνησης περί ανέγερσης τεμένους στον συγκεκριμένο χώρο.

Η νέα δήλωση αναστατώνει την τουρκική αντιπολίτευση και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των ευάλωτων σχέσεων της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, οι οποίες μετά το πραξικόπημα έχουν εισέλθει σε φάση σχετικής ηρεμίας και αλληλοκατανόησης.

Το 2013 το προαναφερόμενο σχέδιο του Δήμου της Πόλης και της κυβέρνησης είχε χύσει εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους σε διάφορες τουρκικές πόλεις. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για πολλές εβδομάδες και άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες πολίτες και αστυνομικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση