ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα βλέμματα στραμμένα στον Οτζαλάν

Το κουρδικό κίνημα στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα

Η κατάσταση υγείας και η ασφάλεια του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), Αμντουλλάχ Οτζαλάν βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της τουρκικής επικαιρότητας.

Στον απόηχο της αιματηρής, αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, στην Τουρκία κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες που αφορούν το μέλλον του κ. Οτζαλάν. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι στόχος των πραξικοπηματιών ήταν η δολοφονία του κ. Οτζαλάν. Την εν λόγω πληροφορία επιβεβαιώνουν στελέχη και πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), τα οποία επισημάνουν ότι οι πραξικοπηματίες ενδέχεται να μελέτησαν διάφορα σενάρια ακόμη και το ενδεχόμενο της δολοφονίας του κ. Οτζαλάν.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι υπό κράτηση έχει τεθεί ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της φυλακής του νησιού Ίμραλι. Πρόκειται για τον αρχηγό της χωροφυλακής της Προύσας, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την «εξωτερική ασφάλεια», δηλαδή την φύλαξη της φυλακής του κ. Οτζαλάν.

Από την πλευρά του, το κουρδικό κίνημα στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στην Άγκυρα. Η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος προειδοποιεί ότι από την κατάσταση υγείας του κ. Οτζαλάν θα εξαρτηθεί η ένταση των συγκρούσεων των ανταρτών με τις δυνάμεις ασφαλείας. Η πολιτική πτέρυγα του κινήματος ζητά από την Άγκυρα να ανοίξει τον δρόμο της απελευθέρωσης για τον κ. Οτζαλάν, ο οποίος πριν από πολύ καιρό είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις των ανταρτών με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται σε Ανατολικό Πόντο, Ντέρσιμ και νοτιοανατολική Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση