ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάλεσμα για κατάπαυση πυρός από τον Οτζαλάν

Διαβεβαιώνει την τουρκική κοινή γνώμη ότι η κατάσταση υγείας του είναι καλή

Κάλεσμα για άμεση κατάπαυση πυρός πραγματοποιεί από την φυλακή του νησιού Ίμραλι ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμντουλλάχ Οτζαλάν.

Δια μέσου του αδελφού του, Μεχμέτ Οτζαλάν, ο ηγέτης του κουρδικού κινήματος στέλνει ένα νέο μήνυμα στους λαούς της Τουρκίας, ύστερα από πολλούς μήνες απομόνωσης.

Ο κ. Οτζαλάν τονίζει ότι η λύση του Κουρδικού Ζητήματος μπορεί να έρθει μέσα σε 6 μήνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λύση είναι η ευθυγράμμιση του τουρκικού κράτους με τις επιταγές και τις προϋποθέσεις της λύσης. «Τα όπλα δεν πρόκειται να σιγήσουν με τις πρωτοβουλίες μιας πλευράς», υπενθυμίζει ο κ. Οτζαλάν.

Ο κ. Οτζαλάν τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα, σε καθημερινή βάση, σε ολόκληρη την Τουρκία χάνουν των ζωή τους δεκάδες άνθρωποι εξαιτίας της έντασης στο Κουρδικό Ζήτημα. Κατά την άποψη του, η Τουρκία δεν αξίζει μια τόσο δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο κ. Οτζαλάν διαβεβαιώνει την τουρκική κοινή γνώμη ότι η κατάσταση υγείας του είναι καλή.

Με το άκουσμα του μηνύματος του κ. Οτζαλάν, κουρδικές οργανώσεις τερματίζουν τις απεργίες πείνας που είχαν ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες. Μετά τον τερματισμό των απεργιών πείνας, η κουρδική πλευρά ξεκινά νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Εν τω μεταξύ, Κούρδοι πολιτικοί τοποθετούνται απαισιόδοξα σχετικά με τον αντίκτυπο του νέου μηνύματος του κ. Οτζαλάν στην Άγκυρα. Κατά την άποψη τους, η τουρκική πλευρά δεν ενδιαφέρεται για άμεση κατάπαυση πυρός, αλλά για την αποδυνάμωση του κουρδικού κινήματος πριν τον νέο κύκλο των συνομιλιών.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση